U Hrvatskoj „besni rat“ zbog bivšeg muža Ivane Tramp!

U poslednjih mesec i po dana u Splitu se vodi bespoštedni rat za milionsko nasledstvo italijanskog bogataša Rikarda Mazukelija, najpoznatijeg po kratkom braku iz sredine devedesetih godina sa milionerkom Ivanom Tramp, prvom ženom američkog predsednika Donalda Trampa.

Mazukeli je poslednjih 16 godina živeo u Hrvatskoj, gde je kupio niz vrednih nekretnina. Mazukeli je sredinom septembra osetio srčane probleme i iznenada je preminuo 22. septembra.

Kako je smrt nastupila iznenada, samo desetak dana ranije u društvu prijatelja je šetao po splitskoj rivi, nije ostavio testament, piše hrvatski „Jutarnji list“.

U trenutku smrti u Splitu je posedovao dvoetažni stan od 250 kvadrata, poslovni prostor, apartman od 43 kvadrata i još nekoliko stanova i apartmana u strogom centru grada. Imao je još nekoliko nekretnina u Hrvatskoj, 150 hektara zemlje, kao i gliser od devet metara i više automobila, od kojih je jedan džip „hamer“ i „rols rojs“ sa britanskim oznakama.

Pravo na nasledstvo trebalo bi da ima njegov sin jedinac iz prvog braka, Fedele Mazukeli (51), ali su se u rat za nasleđe uključili i Fedelova majka, Stilijana Stela Metaksa, i njegov stric, Alberto Mazukeli, piše hrvatski list.

Alberto Mazukeli je od 1993. godine vodio u Africi porodičnu firmu koju mu je prepustio stariji brat Rikardo, ali je 2004. godine kupio prvi stan u Splitu i godinama je bio u sve lošijim odnosima sa bratom.

Stela Metaksa bila je u braku sa Rikardom 22 godine, sa kojim je živela u raskošnim kućama u Zambiji i u Londonu, gde je sa 28 godina imala kratku karijeru modela. Njihov sin Fedele, bankar i finansijski stručnjak, trajno boravi u Grčkoj.

Splitski advokat Andrea Cvitanović, koja zastupa pokojnikovog sina Fedelea, objašnjava kako su se protiv njega kao jedinog naslednika urotili njegova majka i stric, koji ne prezaju od najrazličitijih oblika pritisaka i pretnji, zbog čega je od kraja septembra do danas protiv njih bila primorana da podigne nekoliko prijava, i to zbog udruživanja sa ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, teške krađe, pretnji, manipulacije, maltretiranja…

Tako su sin i njegov advokat postali akteri borbe za nasleđe, protiv njegove majke i strica. Nakon smrti Rikarda oni nisu uspeli da se dogovore oko podele nasleđa, a hrvatska pravnica navodi da joj je advokat njegove majke pretio pokazavši joj rez prstom preko vrata.

Metaksa se ubrzo nakon sahrane sastala sa bliskom poslovnom saradnicom bivšeg muža, Jasminkom Panjković. Kako se ispostavilo, ne samo da je sa njim imala poslovnu saradnju, već mu je bila i osoba od poverenja jer je imala ključeve njegovog dvospratnog stana, piše „Jutarnji“. Kako je ispričala pravnica Cvitanovič, njih dve su ušle u stan i pokupile poslovnu dokumentaciju i ključeve ostalih splitskih stanova Mazukelija, a zatim promenile bravu. Panjković je zadržala ključeve dva terenska vozila.

Ova porodična drama razvila se delom i jer je Rikardo bio stranac, pa mu ni sedam nedelja nakon smrti nije izdata smrtovnica, zbog čega nije ni mogla da bude zakazana ostavinska rasprava.

Metaksa ipak negira da je pokušala da zastraši advokaticu Cvitanović, dok brat Alberto tvrdi da je problem „komunikacija“.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *