U LONDONU BROJE MRTVE: Najmanje 6 ubijeno, više od 30 ranjeno u terorističkim napadima

Britanska policija je danas saopštila da je najmanje šest ljudi ubijeno sinoć u napadu na Londonskom mostu, koji su izvele tri osobe ubijene potom u obračunu sa policajcima.

Navedeno je da su napadači uleteli vozilom među pešake na mostu, a potom noževima napali ljude na području pijace Borou. Prema navodima londonske Hitne službe, više od 30 ranjenih je primljeno u pet bolnica širom britanske prestonice, a lakše povređenima je pomoć pružena na licu mesta.

„Naoružani policajci su veoma brzo i hrabro reagovali i sukobili se sa trojicom osumnjičenih muškaraca koji su upucani i ubijeni na pijaci Borou.  Na žalost, pored toga je preminulo još šest ljudi“, kazao je šef britanskih antiterorističkih jedinica Mark Rouli.

On je naveo da su „policajci upucali osumnjičene osam minuta nakon prvog primljenog poziva (za pomoć)“, kao i da su „osumnjičeni nosili nešto nalik na prsluke s eksplozivom za koje se kasnije ispostavilo da su lažni“.

Vlasti su putem Tvitera objavile da su tokom noći tri londonske bolnice bile blokirane kako bi „pacijenti, rodbina (ranjenih) i osoblje bili bezedni“.

Lodonska policija saopštila je da su incidenti na Londonskom mostu i pijaci Borou proglašeni za terorističke napade, dok treći incident koji se dogodio u delu grada Vokshol sa njima nije povezan.

Policija navodi da je u trećem incidentu reč o ubadanju nožem, ali se ne dovodi u vezu sa terorizmom.

Oni su incident na Londonskom mostu, kao i ubadanje nožem koje se dogodilo na pijaci koja je poznata po noćnom životu, proglasili za terorizam.

BBC navodi da su pristalice Islamske države pozdravile noćašnje incidente na društvenim mrežama, ali još niko nije preuzeo odgovornost za napade.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *