U OZBILJNOM PROBLEMU: Darku Laziću preti dve godine zatvora!

Nakon što je „Alo!“ ekskluzivno objavio da Darko Lazić svojoj bivšoj supruzi Ani Sević navodno duguje 900.000 dinara na ime alimentacije za ćerku Lorenu, kontaktirali smo s advokatom kako bi nam podrobnije objasnio šta folkera čeka u slučaju da ne plaća.

Naime, kako nam je objasnio advokat Darko Milosavljević, Lazić bi mogao da ode u zatvor, i to na period do dve godine.

Nedavanje izdržavanja je osetljivo pravno pitanje čije posledice mogu biti veoma ozbiljne, i to kako krivične, tako i građanskopravne – objašnjava advokat složenu situaciju Darka Lazića i nastavlja:

Ovo delo propisano je Krivičnim zakonikom kao krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti i za koje je propisana kazna zatvora do dve godine ili novčana kazna, a u slučaju težih posledica propisana je kazna od tri meseca do tri godine zatvora. Takođe, u ovim predmetima je propisano hitno postupanje – kaže Milosavljević.

Kako nam je još objasnio, zakon je jasan i mora biti jednak za sve. U slučaju da Darko ne izmiri svoja dugovanja prema Ani, od njega će sredstva naplatiti javni izvršitelji.

Prinudno izvršenje sprovodi javni izvršitelj, što bi trebalo da dovede do mnogo efikasnije naplate potraživanja zakonskog izdržavanja i bolje zaštite poverilaca zakonskog izdržavanja. Dovoljno je da se izdržavanje ne plaća samo nekoliko meseci, pa da već tada postoji mogućnost za pokretanje i krivičnog i prinudnog izvršnog postupka – kaže za „Alo!“ advokat Darko Milosavljević.

Kako nam je još rekao, čak i ako je Darko Lazić novac Ani davao na ruke ili je kupovao poklone ćerkici Loreni, to ga ne oslobađa plaćanja alimentacije koju je sud presudom odredio.

Kako smo saznali od izvora bliskog bivšem bračnom paru, prilikom razvoda i određivanja visine alimentacije sud je imao u obzir to što Darko tada nije nastupao, pa je odredio minimalni iznos za plaćanje.

  • Uzevši u obzir da nije imao novca, sudija je iznos cene vrtića u koji Lorena ide uzeo kao reper, pa je odlučeno da plaća samo to. Sve drugo, uključujući hranu, odeću, životne potrebe i prostor, stavljeni su Ani na teret. Međutim, on do sada nijednom nije platio za ćerkin vrtić – ispričao je izvor za „Alo!“.

Kako bismo proverili informacije do kojih smo došli, pozvali smo Darka Lazića i poslali mu poruke, ali on do zaključenja ovog broja nije odgovorio na njih.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *