U ROVCE dolazi najveći kritičar Crne Gore iz Srbije

Podgorica — Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin danas će u Gornjim Rovcima odati počast nekadašnjem saveznom ministru odbrane Pavlu Bulatoviću, pišu mediji.IZVOR: VIJESTI UTORAK, 11.02.2020. | 08:41

Podeli

EPA-EFE/ BORIS PEJOVIC

Ministar odbrane Srbije je, uz šefa diplomatije Ivicu Dačića, najoštriji kritičar politike crnogorskih vlasti, nakon usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti, pišu podgoričke Vijesti, koje navode da im je iz nekoliko izvora potvrđen dolazak Vulina.

Planirano je da u delegaciji budu pomoćnik ministra Milan Ranković, kao i oficiri Rajko Milovanović, Mihailo Zogović, Vesko Mimović i Vasilije Furundžić.

Iz Vlade i Ministarstva odbrane Srbije nisu odgovorili na pitanja da li Vulin dolazi, a prema nezvaničnim informacijama zvanična poseta nije najavljena, navode Vijesti.

To je i razlog uglavnom zbog koga iz Vlade ne žele da komentarišu posetu srpskog ministra, piše dalje podgorički list, i navodi da je Vulinu posetu juče odobrilo Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore.

Ističe se i da nema informacija da je u Rovcima neko zvanično napravio pomen Bulatoviću od 2001.

„Večernje novosti“ objavile su u nedelju da je Vulin tražio od crnogorskih vlasti da delegacija, koju on predvodi, u utorak u Crnoj Gori obeleži dve decenije od ubistva Pavla Bulatovića.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *