U Šapcu otvoren 9. sajam poljoprivrede

Deveti Sajam poljoprivrede u Šapcu, koji je okupio više od 115 izlagača i brojne posetioce iz cele Srbije, otvoren je danas u Hali „Zorka“. U Šapcu od poljoprivrede živi više od 60 hiljada ljudi, a prema rečima gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića, koji je otvorio Sajam, Grad Šabac ima plan kako da njihove prihode od poljoprivrede uveća i kako da poljoprivrednici iz šabačkog kraja žive bolje od svog posla.

„Činjenice da se Sajam poljoprivrede u Šapcu održava deveti put i da je prvog dana ovoliki broj posetilaca i izlagača, pokazatelji su da u Šapcu postoji život i da je poljoprivreda ovog kraja živa. Grad Šabac je i ove godine dao podršku u organizaciji Sajma, ali su danas ovde i svi relevantni predstavnici Grada koji se bave pitanjem poljoprivrede, kako bi razgovarali sa izlagačima i posetiocima i ponudili im svoju stručnu pomoć”, rekao je gradonačelnik.

On je podsetio da je Grad Šabac otišao korak dalje kada su u pitanju potrebe poljoprivrednika, jer su uvedeni podsticaji koji omogućavaju poljoprivrednim proizvođačima da zarađuju više od posla kojim se bave.

„U proteklim godina smo udvostručili poljoprivredni budžet. Uveli smo 11 podsticajnih mera kojima unapređujemo poljoprivrednu proizvodnju. Izradili smo Strategiju razvoja poljoprivrede i ruralnog područja grada, sa 84 projekta koji će našim poljoprivrednicima omogućiti da zarade tri puta više od posla kojim se bave. Pregovaramo sa novim firmama, koje bi došle u naš grad, a bave se proizvodnjom hrane”, naveo je gradonačenik Šapca i podsetio da će Grad ove godine početi sa izgradnjom nove kvantaške pijace.

Otvaranju devetog Sajma poljoprivrede prisustvovao je i Željko Radošević, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine. On je rekao da je šabački kraj poznat po poljoprivrednoj proizvodnji i potencijalima i dodao da poljoprivrednike treba podržati, a da je Ministarstvo dobilo više od tri milijarde dinara za agrarni budžet.

Pored RTV AS, u organizaciji Sajma učestvovalo je Odeljenje za poljoprivredu u Gradskoj upravi grada Šapca.

Predrag Srdanović, govoreći u ime Odeljenja, pozvao je sve proizvođače iz ovog kraja da se jave Odeljenju kako bi dobili potrebne informacije o podsticijima Grada Šapca i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine. On je poželeo je svim proizvođačima uspešnu setvu i još bolju žetvu.

Sajam će trajati i sutra, a ulaz i parking će, kao i danas, biti slobodni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *