U SUZAMA NAPUSTIO KONFERENCIJU: Veliki rival Novaka Đokovića se POVLAČI iz tenisa!

Britanski teniser Endi Marej najavio je da će se ove godine penzionisati i da će mu Australijan open možda biti poslednji turnir, prenosi „Daily mail“. Marej učestvuje na turneju u Brizbejnu nakon godinu dana odsustva zbog operacije kuka.

Posle niza povreda, operacija i pokušaja da se oporavi i vrati na teren, Endi Marej se bori i pred predstojeći Australijan open. Svet je u noći između četvrtka i petka obišla vest o najavi kraja karijere britanskog tenisera.

Marej je izjavio da bi želeo da kraj karijere objavi nakon nastupa na Vimbldonu, ali plaši se da neće moći da izdrži toliko.

On je na konferenciji za novinare bio veoma emotivan, salu u je u jednom trenutku napustio u suzama, ali se vratio i nastavio razgovor sa novinarima.

Marej je rekao je da kuk nije dobro ni nakon operacije i terapija. Nakon toga je usledila pauza posle koje se Marej vratio uz izvinjenje.

„Ne osećam se dobro. Veoma dugo se borim, i u poslednjih 20 meseci konstantno osećam jaku bol. Mislim da sam već pokušao sve što je bilo moguće da se oporavim, da dovedem kuk u dobro stanje, ali ništa nije pomoglo“, rekao je teniser Endi Marej.

„Vimbldon je mesto gde želim da završim karijeru, ali nisam siguran da ću u toj nameri uspeti. Ne mogu zauvek da nastavim ovako kada ne znam da li postoji trenutak kada će bol proći. To sam rekao i mom timu“, dodao je, a onda se ponovo se rasplakao.

„Nisam siguran da ću uz ovakve bolove moći da igram još četiri ili pet meseci“, kaže teniser. On je objasnio da su mu lekrai predložili još jednu operaciju koja bi bila zahtevnija i ozbiljnija od prethodne.

„Mogu da igram, ali uz određene granice. Ali uz ta ograničenja i bolove ne mogu ni najmanje da uživam u treninzima i mečevima“, rekao je Marej. On je dodao da ne razmišlja da karijeru nastavi kao dubl igrač.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *