U ZGRADI REKTORATA OPSADNO STANJE: Đilasov glavni čovek doneo hitnu poruku!

U zgradu rektorata među pristalice udruženja „1 od 5 miliona“ koji od petka popodne blokiraju ovu visokoškolsku instituciju od državnog značaja večeras se pojavio Branko Miljuš visoki funkcioner Đilasovog SzS i član opštinskog veća opštine Stari Grad.

Prema saznanjima Alo.rs Miljuš je doneo nova uputstva aktivistima „1 od 5 miliona“, koji blokiraju rektorat. Inače Miljušev ulazak u zgradu Rektorata zapravo predstavlja povredu autonomije univerziteta, jer je na univerzitetu zabranjeno partijsko delovanje, a oni koji blokiraju rad Beogradskog univerziteta se predstavljaju kao studenti, mada su i oni sumnjivi da li su zapravo studenti li partijski aktivisti poput Srđana Markovića poznatijeg kao „marsovac“. Naime, reč je o muškarcu od 31 godinu koji je studije mogao da završi pre sedam, osam godina i koji zloupotrebljava svoju poziciju u političke svrhe. Onda se postavlja pitanje odakle Miljuš tu, a on svakako nije student.

Posle Milivojevića i Lutovca, Miljuš je treći visoki funkcioner opozicije koji dolazi u posetu aktivistima, pa je potpuno jasno ko stoji iza upada u zgradu.

Inače, Branko Miljuš visoki funkcioner Đilasovog SzS svuda ide uz leđa predsedniku opštine Stari grad Marku Bastaću i Đilasu- Tako je poznat i po upadu u redakciju lista „Alo“ kada je upao Bastać i pokušao da izazove nasilnički incident, a opet se pojavio prošle nedelje kada je stajao iza leđa Đilasu i Bastaću dok su držali konferenciju za medije ispred naše redakcije. Valja podsetiti takođe da je Miljuš inače novinar, bio je i direktor Miškovićevog i Đilasovog „Pressa“.

Podsetimo, tokom svečanog obeležavanja dana Univerziteta u Beogradu u petak 13. septembra, došlo je do teškog incidenta, kada su predstavnici udruženja „1 od 5 miliona“ ušli u zgradu Rektorata Univerziteta u Beogradu i blokirali ulaz koji, uz stepenice, vodi u prostorije te institucije. Tokom koktela je ušlo 10-ak predstavnika Udruženja „1 od 5 miliona“, koji su u rukama držali, kako su rekli novinarima, „lažne diplome“, koje su želeli da uruče učesnicima svečanostima.

U Subotu popodne je ponovo održan protest ispred zgrade Rektorata, a prema saznanjima naše redakcije okupljeni planiraju da ostanu do ponedeljka u zgradi Rektorata, a nabavili su i hranu, tačnije pljeskavice i sendviče. Njima je pljeskavice i sendviče donosio Srđan Milivojević iz DS-a, čime je jasno stavljeno do znanja da iza „studenata“ stoji Đilasov Savez za Srbiju. U poseti je bio i Zoran Lutovac.
Izvor:Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *