UBISTVO KOJE JE ŠOKIRALO BEOGRAĐANE: Miloš ubio rođenog brata u školskom dvorištu! Stigla kazna, otac se bori samo za jedno

Pola decenije posle tragedije i petogodišnjeg postupka pred Višim sudom u Beogradu Miloš Jakovljević (21), koji se teretio da je ubio svog šesnaestogodišnjeg brata Marka, sklopio je sporazum o priznanju krivice sa Višim javnim tužilaštvom na dve godine zatvora! Da li će to prihvatiti i sud, znaće se 27. marta.

Tragedija se dogodila u aprilu 2014. u dvorištu osnovne škole u beogradskom naselju Kaluđerica. Oba brata su bila sa društvom. Miloš je uzeo u ruke pištolj koji je jedan njegov drug doneo i iz nepažnje pritisnuo obarač. Ispalio je jedan jedini hitac koji je pogodio u grudi Marka, dok je na kapiji škole razgovarao sa drugaricama.

Marko je pao, a Miloš, videvši šta se dogodilo, pokušao je da pomogne bratu. Nažalost, Marko je ubrzo preminuo.

Miloš Jakovljević je uhapšen i teretio se za teško ubistvo za koje zakon predviđa do 40 godina zatvora. Prošlog meseca tužilaštvo je izmenilo i preciziralo optužnicu. Tako se Miloš sada tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti i neovlašćeno posedovanje vatrenog oružja.

Optuženi Miloš Jakovljević je zbog ubistva brata proveo 13 meseci u pritvoru. Ukoliko sud bude prihvatio njegov sporazum sa tužilaštvom, ostaje mu još 11 meseci zatvora.

– Nisam hteo da ubijem svog brata Marka – ispričao je Miloš u sudnici, kroz suze.

Međutim, nakon smrti dečaka pojavile su se informacije i da je brat pucao u brata zbog ljubomore.

– Tužna je sudbina naše porodice. Jedan sin mi je u grobu, drugi na optuženičkoj klupi. Našeg Marka ništa više ne može vratiti. On će živeti dokle god smo mi živi, a za Miloša ćemo se boriti, da ne izgubimo i drugo dete – rekao je Goran Jakovljević.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *