UEFA opet zatvara Partizanov stadion!

Potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić oktrio je detalje izvešaja koje je delegat utakmice sa Jang bojsom poslao u Nion.

Protiv Partizana je pokrenut postupak zbog utrčavanja na teren, upotrebe pirotehnike i razglasa, rasističkih povika, blokiranih stepenica, kao i zbog toga što su neakreditovani mediji bili na terenu.

– Disciplinska komisija UEFA, odnosno Odbor za etičku i rasnu netrpeljivost je cenio izveštaj delegata i dao nam rok od šest dana da se izjasnimo o navodima delegata i predstavnika iz agencije FARE. To je ono što je Partizan imao priliku da iskusi -rekao je Vladimir Vuletić.

Partizan će se ovim povodom izjasniti i izneti „odbranu“ nakon čega sledi prvostepena odluka.

– Mi ćemo se svakako izjasniti do petka, nakon toga sledi određena odluka. Nakon te odluke postoji drugostepeni postupak pred Žalbenim većem. Izvesnu otežavajuću okolnost u ovom slučaju čini uslovna kazna koja podrazumeva da Partizan igra bez prisustva publike ukoliko dođe do bilo kakvog rasnog ili drugog povika ili transparenta na utakmicama koje igra u evropskim takmičenjima – dodao je Vuletić.

Vuletić je dodao da može da se desi da tribine JNA opet budu zatvorene

– U ovom momentu neizvesno je prognozirati da li će FK Partizan biti u prilici da svoju prvu utakmicu u eliminacionom delu takmičenja dočeka pred svojim navijačima – zaključio je Vuletić.

Izvor: Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *