UGROŽENI SU SVI HAŠKI OSUĐENICI: Jedan čovek ide po ćelijama i SEJE SMRT!

Ratko Mladić prebačen je u četvrtak u bolnicu jer mu je pozlilo tokom posete supruge, posle čega su mu urađeni specijalistički pregledi.

Posle pregleda vraćen je u pritvoršku jedinicu u Ševeningenu, a Ratkova porodica i dalje je zabrinuta za njegovo zdravlje.

Njegov sin, Darko Mladić, kaže da je prekjuče tokom posete osećao tegobe koje nije mogao da istrpi.

  • Pozlilo mu je oko podneva, pa su pozvali lekara koji ga je odmah uputio u bolnicu, gde je i prenoćio. Bilo je sve dosta konfuzno i jako smo se zabrinuli, jer nismo bili obavešteni o tome šta se tačno dešava – rekao je Mladić u „Novom jutru“ na televiziji Pink.

Mladić dodaje da su lekari bili fokusirani na kardiološki pregled, da su uspeli da mu ublaže tegobe, nakon čega su ga vratili iz bolnice. Međutim, tegobe su se ponovo vratile u toku jučerašnjeg dana.

Kaže i da će se ponovo tražiti i insistirati na očevom lečenju u Srbiji.

  • Iako dosad nismo uspeli da izdejstvujemo njegovo lečenje u Srbiji, ne odustajemo. Ponovo ćemo tražiti lečenje u našoj zemlji. Sada imamo novi podnesak i ova priča je još uvek otvorena – rekao je sin Ratka Mladića.

Uzimajući u obzir sve što se dosad desilo u Haškom tribunalu, kao i činjenicu da ova institucija ne uliva poverenje kada je reč o zdravstvenim pitanjima i problemima zatvorenika, Mladić kaže da je jako zabrinut.

  • Na svu sreću, kada je pozlilo Ratku, čuveni dr Pol Falke nije bio tu, pa ga je pregledala druga doktorka. Ona je bila znatno korektnija od Falkea i reagovala je brzo, što se inače ne dešava kada je Falke tamo i kada se on pita. Ona ga je uputila u novu bolnicu, mada nije urađeno sve ono što bismo mi voleli i na čemu insistiramo. Nadam se samo da će general uspeti da tamo izdrži dok ga ne izvučemo na lečenje – kaže Mladić.
  • Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *