Uhapšen i treći osumnjičeni: LAŽIRALI POREKLO VOĆA ZA IZVOZ U RUSIJU!

Zbog sumnje da je od dvojice ranije osumnjičenih da su za voće uvezeno iz Grčke izrađivali lažnu dokumentaciju kako bi ga prodavali u Rusiji kao da je srpskog porekla, preuzeo više od 500.000 dinara, iako je znao da je novac stečen krivičnim delom, policija je uhapsila 58-godišnjaka.

Policija je pre dve godine uhapsila odgovorne u dve aleksinačke firme i jednoj u blizini Beograda, a sada saopštavaju da je u nastavku akcije na suzbijanju nelegalnog izvoza voća za tržište Rusije uhapšen i čovek koji je od njih uzeo novac, prenose Južne vesti.

Sumnja se da je on od dvojice muškaraca, protiv kojih je ranije podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela falsifikovanje službene isprave i pranje novca, preuzeo 529.728 dinara isplaćenih od Privrednog društva Coja promet na osnovu fiktivne dokumentacije o otkupu breskvi i nektarina, iako je, kako se sumnja, znao da novac potiče iz krivičnog dela – pojašnjavaju.

Osumnjičen je za krivično delo pranje novca, dodaju u policiji, a uz krivičnu prijavu će biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Foto: Printskrin/N1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *