UHAPŠEN SAŠA MIRKOVIĆ: Bivši estradni menadžer i političar priveden u Budvi!

Nekadašnji predsednik Skupštine opštine Zaječar Saša Mirković uhapšen je danas u Budvi, saznaje „Blic“.

Mirković je pravosnažno osuđen na godinu dana zatvora zbog sporne nabavke novogodišnjih paketića kojim je budžet Zaječara oštećen za 14 miliona dinara.

Kako je „Blic“ ranije pisao, još u maju je srpsko sudstvo tragalo za Mirkovićem i tada je predočeno da ukoliko mu u tom periodu ne bude uručena pravosnažna presuda za njim će biti raspisana poternica radi izdržavanja jednogodišnje robije na koju je osuđen.

Još tom prilikom mu je radijus kretanja sužen, sud mu je, upravo da ne bi napustio našu zemlju, oduzeo pasoš odmah nakon što je pušten iz jednomesečnog pritvora, a taj dokument do kraja postupka mu nije vraćen. Ipak, sumnjalo se da je Mirković napustio Srbiju.

Podsetimo, Mirković je osuđen jer je mimo ovlašćenja usmeno naložio saradnici Mileni Trajković da kupi robu u vrednosti od 13.960.799,90 dinara. Radi se o novogidšnjim paketićima koji su kupljeni od jedne beogradske firme. Time je pričinjena šteta budžetu Grada Zaječara u iznosu od skoro 14 miliona dinara.

Osim Mirkovića, istom odlukom pravosnažno je na uslovnu kaznu zatvora od osam meseci, sa rokom provere od tri godine, osuđena i njegova tadašnja saradnica Milena Trajković, takođe zbog zloupotrebe položaja.

Izvor: Blic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *