Uhapšena Čabina devojka u Mađarskoj: Policija upala u stan sa psima i privela izvesnu Niki!

Mađarska policija privela je u Budimpešti Niki (30), za koju se sumnja da je devojka Čabe Dera (38), plaćenog ubice za kojim se traga zbog brutalne likvidacije Nebojše Markovića 5. januara u Beogradu. Devojka je uhapšena u stanu svoje babe, a veruje se da bi ona mogla da dovede i do ubice za kojim tragaju i srpska, ali i mađarska policija.

– Rano ujutro specijalci, koji su vodili i pse, ušli su u stan na trećem spratu u Ulici Banijato, u naselju Kobanja. U tom stanu živi starija žena, koja je u tom momentu bila sa unukom Niki, koja joj je pomagala. Devojka je uhapšena, a kako su specijalci kazali stanarima zgrade, dovodi se u vezu sa ubicom Čabom Derom, koga policija traži od prošle jeseni – navode mađarski mediji.

Niki je navodno bila u vezi sa Čabom u vreme zločina u Budimpešti, zbog koga ga mađarski istražni organi traže, a veruje se da su u kontaktu bili i posle ubistva u Beogradu. Za sada nije poznato da li je Čaba Der boravio u stanu u kome je uhapšena Niki. Da li su se videli ili su samo komunicirali telefonski, utvrđuje se, ali mađarska policija veruje da je upravo Niki osoba koja može da ih odvede do begunca.

Čaba Der je u žižu javnosti dospeo 5. januara, posle egzekucije Nebojše Markovića u beogradskom naselju Banovo brdo. Marković je ubijen ispred porodične kuće, u Ulici Rajka od Rasine 31, dok je kod gepeka pakovao kolica za bebu. Ubica mu je iz pištolja pucao u glavu i grudi, a zločin je snimila sigurnosna kamera pa je egzekutor Čaba Der odmah identifikovan. Posle ubistva Der je utrčao u beli „punto“ i pobegao.

Odmah je obelodanjeno da je Čaba Der iz zatvora u Sremskoj Mitrovici pušten pre dve godine, nakon što je odrobijao 13 godina za ubistvo Branislava Jelačića u Novom Sadu 2004. godine. Za nepune dve godine, koliko je na slobodi, uspeo je da zbog svojih „podviga“ digne na noge srpsku i mađarsku policiju, kao i da i u Kantonu Sarajevo bude uhapšen, i to zlog planiranja likvidacije.

Izvor: Republika.rs

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *