Uhapšena dva policajca u Kosovskoj Mitrovici, privođenje povezano sa ubistvom Ivanovića!

Dva policajca danas su privedena u severnom delu Kosovske Mitrovice, prenosi „Gazeta ekspres“.

Tužilac Nijazi Redža koji je zadužen za istragu ubistva lidera Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića, je rekao da su policajci uhapšeni zbog neadekvatnog vođenja računa o mestu zločina nakon ubistva Ivanovića.

– Bili su zaduženi za čuvanje mesta zločina i nisu pravilno uradili svoj posao – rekao je Redža koji je dodao da je u toku istraga kojom bi trebalo da se utvrde posledice nemara.

Prema saopštenju, policajci su osumnjičeni da su „manipulisali dokazima“ i određen im je pritvor u trajanju od 48 sati.

Navedeno je i da su danas po nalogu izdatom od strane Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici, pretresene dve lokacije u severnom delu grada i da je tom prilikom zaplenjen pištolj marke TT i dva šaržera sa devet metaka kalibra 7,62 milimetara, piše „Gazeta ekspres“.

Olivera Ivanovića (65) ubili su nepoznati napadači 16. januara 2018. oko 8.15 časova ujutru pucajući mu u leđa dok je dolazio do prostorija pokreta Građanska inicijativa u centru severne Kosovske Mitrovice. Ivanović je pogođen sa šest metaka ispaljenih najverovatnije iz pištolja „duga devetka“ sa prigušivačem, jer pucnjavu nisu čule njegove kolege iz pokreta koji su bili u prostorijama. Sumnja se da su atentatori došli automobilom „opel astra“ koji je kasnije pronađen zapaljen.

Izvor: Blic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *