Ukrali spomenik sa Novog groblja!

Na Novom groblju u Nišu sa grobnog mesta koje je za života za sebe i suprugu kupio Nišlija Velimir Veličković, lopovi su ukrali nadgrobnu ploču.

Krađu je prva otkrila njegova ćerka Jasmina Ilić koja je slučaj prijavila upravi groblja i policiji. Roditeljima isprva nije smela da kaže kako se ne bi potresli, računajući da će spomenik biti nađen.

Ali, kako nadgrobne ploče nema već peti mesec odlučila je da slučaj publikuje u javnosti i da JKP Gorica Niš tuži, ako ne nadoknadi štetu.

– Spomenik je kupio moj otac Velimir od svoje penzije, za života, za sebe i moju majku. Kada sam bila na zadušnicama u junu, obišla sam grobno mesto iako tu još niko nije sahranjen, da proverim da li je sve u redu. I imala sam šta da vidim. Nije bilo nadgrobne ploče. Otac mi ima 86 godina pa nisam smela da mu kažem da se ne uznemiri i šlogira. Prijavila sam upravi „Gorice“ na grobljiu, koji su rekli da sačekam da provere da slučajno nije neko od privatnika uzeo spomenik na revers – kaže Jasmina Ilić.

– Međutim, posle provere su rekli da nije uzet i da ga nema. Rekli su i da nisu nadležni za krađe oni već policija – jada se Ilićeva.

Slučaj je u julu prijavljen i policiji. Ona kaže da je računala da će spomenik biti nađen, pa ocu ništa nije saopštavala.

-Plašili smo se da kažemo ocu da je ukraden spomenik koji je on kupio od svoje penzije, ali sad više nemamo gde jer mi je majka teško bolesna. Nismo smeli da rizikujemo da ona umre pa da on na groblju sazna da nema nadgrobne ploče. Pitam se za šta se plaća zakup i održavanje ako „Gorica“ ni za šta nije nadležna. Ploča je vredna oko 45.000 dinara. Plašim se da će se oštetiti beton i pući ploča koja pokriva grobna mesta, budući da nema ni spomenika ni postolja. Ne želim da majku sahranim u oskrnavljenom grobu. Ako je ne nameste ponovo ili ne plate odštetu, obratiću se za pravdu sudu – kaže ona.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *