UPOZORENJE METEOROLOGA: Nevreme sa pljuskovima preti da izazove haos u Srbiji!

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je da na teritoriji cele Srbije danas treba očekivati grmljavinu, a kiša je najavljena u Bačkoj, Sremu, Šumadiji, zapadnoj, istočnoj, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, ali i na Kosovu i Metohiji.

Zbog toga je na grafičkoj mapi RHMZ-a na snazi žuti meteoalarm, koji podrazumeva da vreme može biti opasno, da te vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali da je svakako potreban oprez.

Iz RHMZ savetuju sve one koje planiraju aktivnosti, a koje zavise od vremenskih uslova, da nastave sa praćenjem očekivanih meteoroloških promena.

Osim toga, kako je navedeno na sajtu RHMZ, na snazi je i upozorenje na vremenske nepogodne za celu Srbiju koje će važiti sve do četvrkta, 24 maja.

„Do četvrtka će biti nestabilno, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom, a ponegde i kratkotrajnim vremenskim nepogodama, izraženijim na zapadu, jugozapadu i jugu Srbije, gde se lokalno očekuje preko 30 mm za 3 sata, kao i pojava grada i olujnog vetra“, navodi se na sajtu RHMZ.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *