UŽAS KOD BAČKE PALANKE: Ženu ubilo drvo koje je sekao komšija!

Ana Činčurak (64) poginula je, a njen suprug Andrej (63) zadobio je teške povrede kada je na njih pala topola koju je sekao njihov komšija Đura H. (47).

Nesreća se dogodila u petak oko 13 sati na njivi u selu Pivnice, kod Bačke Palanke. Iako se radi o nesrećnom slučaju, protiv Đure je u redovnom postupku podneta krivična prijava zbog dela protiv opšte sigurnosti. Kako saznajemo, Andrej i Ana su angažovali komšiju Đuru da im iseče drvo, koje se nalazilo na njivi. Pripreme su protekle u najboljem redu i drvo je zasečeno kako bi palo u željenom pravcu.

Međutim, tokom seče stabla motornom testerom, drvo je iznenada promenilo pravac pada, te je palo direktno na Anu i Andreja, koji su pokušali da ga izbegnu. Za Anu nije bilo spasa, a njen suprug je zadobio višestruke prelome. Hitnu pomoć i policiju je obavestio Đura, koji je, prema našim saznanjima, pokušavao da reanimira Anu, ali u tome nije uspeo.

Meštani sele Pivnice za nastradalu Anu njenog supruga, kao i za Đuru, imaju samo reči hvale i kažu da su svi dobri i vredni ljudi i pravi vernici koji su redovno posećivali crkvu.

– Velika tragedija se dogodila. Nastradala je Ana, ali sa njom je nastradao i Đura, koji se bukvalno prepolovio preko noći od žalosti. Šta da vam kažem, Ana je bila žena na mestu. Poslednji put sam je videla pre nekoliko dana u crkvi, kada je delila kolače jer joj je bio rođendan. Bila je razdragana, vesela, puna života, a sad je više nema. Ona se radovala unucima koje ima od dve ćerke. Baš je pričala kako bi volela da je poseti ćerka koja živi u inostranstvu i danas će joj se ta želja ispuniti. Koliko sam shvatila, Ćerka dolazi na sahranu – objašnjava Anina komšinica.

Prema njenim rečima, Ana i Andrej su se bavili poljoprivredom i od rada na zemlji su othranili i iškolovali ćerke, dok se Đura bavi nadničenjem i uvek se rado odazove kada mu neko zatraži uslugu.

– Đura živi sam, ima brata, koji živi negde kod Šida. Znate, on je dobar i vredan čovek i koliko sam čula, teško mu je sve ovo palo, pogotovo što su mu Ana i Andrej uvek pomagali. Od nesreće se zatvorio u kuću i, koliko sam čula, ne prestaje da plače. Čak je kod njega dolazila Hitna pomoć. Svi u selu smo svesni da je u pitanju nesrećan slučaj. To je tragedija koja je uzela dva života. Kažem dva, jer je Ana nastradala, a poznajući Đuru, ovo će ostaviti velike posledice na njegovoj duši. Što se tiče Andreja, on je zadobio više preloma, ali koliko sam čula, i on će prisustvovati sahrani svoje najveće ljubavi – ispričala je njihova komšinica iz Štefanikove ulice.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *