UŽAS NA KOSOVU: Albanci napali srpsku decu, povređena i šestomesečna beba!

Desetak srpskih dečaka i devojčica napadnuti su od strane grupe Albanaca u selu Staro Gracko u Lipljanu. Kako „Alo!“ saznaje, deca su bila na igralištu kada su im prišli Albanci i počeli da ih maltretiraju.

Komšije, koje su bile u blizini, pokušale su da zaštite srpsku decu.

Ubrzo je stigla policija koja je, tokom razdvajanja, Srbe poprskala biber sprejom.

Gorica Matović, čiji su sinovi povređeni, kaže da je grupa Albanaca najpre verbalno napala decu na igralištu a zatim je došlo do fizičkog napada.

– Jedan od Albanaca udario je mog mlađeg sina i to pred policajcima – kaže ona.

Njen sin Milivoje Matović kaže da nije znao da su Albanci napali decu. Šetao je selom i video svoju majku, brata i snahu kako se raspravljaju sa nepoznatim ljudima.

– Prišao sam da vidim o čemu se radi. Jedan Albanac, čiji je otac komandir policijske stanice, ispred policajca je udario pesnicom mog brata. Tada su policajci biber sprejom poprskali mene, brata, petomesečnog bratanca i petogodišnju bratanicu – kaže Milivoje Matović.

Njegov brat je priveden i nalazi se u policijskoj stanici u Lipljanu.

Povređenima je pružen lekarska pomoć i njihovo trenutno stanje je stabilno, izjavio je dežurni lekar u Hitnoj pomoći Marjan Madić.

„Oko 20.20 časova troje povređenih iz Starog Grackog doveženo je svojim vozilom u službu Hitne medicinske pomoći u Lapljem Selu, navodeći da je došlo do konflikta među mladićima u selu Staro Gracko, onda je intervenisala Kosovska policija, koja je koristila biber sprej, od kog je opekotine u predelu očiju i vrata zadobio dečko (24), kao i majka (53) i beba (1), koja je prošla sa blagim opekotinama očiju. Pružena im je adekvatna pomoć i njihovo trenutno stanje je stabilno“, izjavio je dežurni lekar u Hitnoj pomoći Marjan Madić za RTK2.

Staro Gracko je naselje u opštini Lipljan, a šira javnost za njega je čula kada su pre 19 godina, 23. jula albanski teroristi ubili 14 žetelaca na njivama.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *