UŽIVO: PRENOS SAHRANA NA FB I VIRTUELNO PALJENJE SVEĆA!

Ekskluzivno sve o novom bizarnom trendu koji se širi Srbijom

 

UŽIVO: PRENOS SAHRANA NA FB

I VIRTUELNO PALJENJE SVEĆA!

 

Prenos sahrane uživo preko fejbuka ili sajta pogrebnog preduzeća postaje trend, a pogrebnici za usluge uzimaju 10.000 dinara

Ovako i ožalošćeni koji nisu u mogućnosti da lično prisustvuju sahrani, mogu da odaju poslednju poštu preko interneta, gledajući direktni prenos pogreba

 

 

Pogrebnim preduzećima u Srbiji sve je veći broj osoba koji se javljaju sa zahtevom da se sahrane pokojnika prenose uživo.

 

Prenos sahrane uživo preko fejbuka ili sajta pogrebnog preduzeća, polako u Srbiji postaje novi trend, a pogrebnici za te usluge uzimaju i do 10.000 dinara.

 

Ukoliko pak hoćete fotografiju sa sahrane to zadovoljstvo će vas koštati dodatnih 200 dinara po jednoj slici.

 

Kako Afera saznaje, najbliži srodnici pokojnika traže od nadležnih u pogrebnim radnjama da se sahrana pokojnika prenosi putem društvenih mreža, ili sajta pogrebnog preduzeća i za to su spremni da izdvoje odre]enu sumu dinara.

– Na takav zahtev se najčešće odlučuju kako bi njihova rodbina i peijtelji koja živi van Srbije, ili ukoliko iz bilo kog drug razloga nisu u mogućnosti da dođu na sahranu, mogli da uživo prate sahranu preko interneta, otkriva izvor našeg lista ovaj novi bizaran trend koji se širi Srbijom.

 

Ovako i ožalošćeni koji nisu u mogućnosti da lično prisustvuju sahrani, mogu da odaju poslednju poštu preko interneta, gledajući direktni prenos pogreba.

 

– Ukoliko se prenos sahrane vrši uživo putem fejsbuka to im omogućava i da iskažu svoje osećanje u vidu smajlića, a kao ponudjene opcije imaju: Tužni smajli, srećan pa čak i onaj kojim se smeju, jezivi su detalji koji prate ovaj bizaran trend prenosa sahrane uživo.

 

Uprkos tome što ovaj scenario podseća na horor film, sve više pogrebnih preduzeća u Srbiji odlučuju se da u svoje usluge uvrste i uživo prenos sahrane, pa tako prema rečima Gorana Nekića, koji snima sahrane u Novom Sadu se svakog meseca makar po jedan građanin javi sa zahtevom prenošenja sahrane premilulog uživo.

 

– Ukoliko rodbina ožalošćenog ne želi da se prenos pogreba uživo vrši preko društvenih mreža, to je moguće i preko web sajta pogrebnog preduzeća. Samo treba da ukucaju potrebni „pasvord“ da bi ušli u direktan prenos sahrane snimljene kamerom, objašnjava naš sagovornik.

 

On dodaje da su u današnje vreme porodice rasute širom sveta, i nekada se desi da neko ne može na vreme stići kući na sahranu.

 

– Sahrana se smatra privatnom stvari, pa porodicama pokojnika koji izraze želju da ne žele da se sahranna njihovog najmilijeg prenosi putem društvenih mreža, već preko sajta pogrebnog preduzeća mogu da pošalju potreban „pasvord“ onim osobama koje žele da gledaju „uživo“ sahranu, pojašnjava detalje morbidnog trenda koji se sve više širi Srbijom.

 

Osim trenda prenosa sahrane uživo sve je više i onih građana koji traže da se na pogrebnim spomenicima njihovih najmilijih ugrade takozvani QR kodovi, koji ljudima nakon što ih skeniraju na svom pametnom telefonu, otvore internet stranicu gde se nalazi biografija preminulog, njegove slike, video sadržaji i sećanja familije. Ali se tu može ostaviti I virtuelno cveće ili zapaliti virtuelna sveća.Ugradnja QR kodova na nadgrobnim spomenicima pomoću kojih možete videti sve navedeno košta do 17.000 dinara.

 

Osim u Novom Sadu i u JKP „Pogrebne usluge“ u Beogradu potvrđeno nam je da imaju zahteve za prenos pokopa uživo, kao i da su nekoliko takvih zahteva do sada već realizovali, odnosno da su snimali sahrane i prenosili ih uživo preko interneta.

Stefan Radović

 

 

BOGOLJUB KARIĆ PRENOSIO UŽIVO SAHRANU BRATA

Ovaj bizarni trend prenosa sahrane uživo osim kod običnih građana, uzima maha i kod javnih ličnosti i  političara pa je tako u maju ove godine Bogoljub Karić uživo, putem fejbuka, prenosio bratovljevu sahranu na kojoj je opelo držao Amfilohije Radović. Ljudi su za to vreme ostavljali tužne smajliće koji su iskakali tokom uživo prenosa sahrane, na fejbuku Bogoljuba Karića.

 

Inače, sahrana u Srbiji košta oko 50.000 dinara, a uz sve ove nove bizarne trendove koji se šire izađe i do neverovatnih 100.000 dinara.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *