UZURPIRAO STOLICU: DIK nije imala kvorum za proglašenje Đukanovića za predsjednika Crne Gore?

Dvojica sudija Ustavnog suda Miko Iličković i Mićo Gogić kroz izdvojeno mišljenje nepristrasno su utvrdili činjenice – neoborive i lako dokazivu istinu da Državna izborna komisija nije imala kvorum za proglašenje Mila Đukanovića za predsjednika Crne Gore, naveo je Vasilije Miličković u dopisu adresiranom na crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića a koji je dostavljen redakciji In4s.

Dakle, većina u DIK-u koju kontroliše Đukanović, navodi Miličković, tvrdi i tvrdiće da su 2+2 =5 kad uložite žalbu Ustavnom sudu u kojem sjedi četvoro sudija koje je Milo instalirao i zarobio potvrdiće odluku DIK-a da su 2+2=5 s tim što će dvojica sudija Iličkovic i Gogić izdvojiti mišljenje da to nije tačno već da su 2+2=4 kao u mom slučaju, ali konacna presuda US je da 2+2 nije 4 već 5.

“To je vladavina prava u Đukanovićevoj Crnoj Gori, to se konstantno dešava i takve se presude šampaju iz Đukanovićevog suda… To je ujedno dokaz da su DIK i sudije Ustavnog suda – Milo Đukanović. Tvrdim da je besmisleno njima se obraćati i njihove odluke razmatrati i prihvatati to su činjenice koje se lako dokazuju, a to znači da je Milo Đukanović lažni predsjednik CG, da je nelegalni i nelegitimni predsjednik CG i da ga tako treba tretirati”, ističe Miličković.

On dodaje se oni ponašaju bahato, pa se čudu načuditi ne može da pravnici i ministar Leposavić nemaju valjani pravni odgovor na nasilje DPS-ove vecine u DIKu i Ustavnom sudu i na nelegitimnog predsjednika CG.

“Gospodine Krivokapiću, siguran sam da ima adekvatan pravni odgovor ovom nasilju DPS-a. U svakom slučaju hitni referendum da se imenovanja sudija, tužilaca, sudskog savjeta i donosenje svih zakona prostom većinom (izmjene amandmana 4) je lagani izlazak iz ove blokade, jer ne postoje stotine miliona evra da privolite 10 Milovih poslanika da dosegnete 2/3 ili 3/5 većinu u Skupštini CG. Kohabitacija sa Đukanovićem je najgore moguće rješenje pogubno za Crnu Goru”,  zaključio je Miličković.

(borba.me)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *