VAĐENJE NA VREME: Omiljen metod „kontracepcije“!

U kontracepciji je svake godine sve više izbora za one koji ne planiraju porodicu. Kondom je najbolja metoda kontracepcije u pogledu zaštite od polno prenosivih bolesti, a njegovo dejstvo u zaštiti od trudnoće iznosi 98 odsto. Ipak, ovo sredstvo se sve manje koristi iako je jeftino i ne škodi zdravlju.

Sve više muškaraca i žena se u poslednje vreme odlučuje za staru metodu zaštite od trudnoće – prekid snošaja, ili narodski rečeno „vađenje na vreme“.

Broj muškaraca i žena koji se ovom metodom „štite“ od trudnoće udvostručio se od 2002. godine, tvrde stručnjaci i upozoravaju da ovaj način zaštite nije nimalo bezbedan.

– Prekinuti snošaj zavisi od samokontrole muškarca, a budimo realni, kakva je samokontrola muškarca koji svrši za nekoliko sekundi? – piše „Njujork post“.

Paradoksalno je to što ovu metodu koriste pretežno parovi koji nisu u dugoj vezi ili braku, dok kondom češće primenjuju parovi koji su dugo zajedno.

Stručnjaci upozoravaju da je trudnoća i te kako moguća i kada „se izvadi“, s obzirom na to da se mala količina sperme nalazi i u preejakulatu.

Izvor: Informer.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *