Vagina – sredstvo za manipulaciju

Skrivenost ženskog polnog organa dopušta morfopsihološku osnovu za žensku psihoseksualnu manipulaciju i uslovljavanje muškaraca u vezi sa parenjem. Ženke četvoronožnih sisara i čovjekolikih majmuna nemaju mogućnosti da se odupru seksualnom nagonu fizički jačeg mužjaka

Piše: dr Jovo Toševski

Skrivenost ženskog polnog organa i njegova postavljenost na najnepristupačnije mjesto na tijelu žene, dopušta morfopsihološku osnovu za žensku psihoseksualnu manipulaciju i uslovljavanje muškaraca u vezi sa parenjem, jer muškarac seksualno može da dopre do ženskih genitalija samo uz saglasnost žene.

Skrivene spoljne polne organe ima samo žena, pa se može zaključiti da je svrha potpunog uspravljanja u našoj vrsti bila – da ženka sakrije genitalije. Tako je psihoseksualna manipulacija postala prirodna posljedica uspravnog položaja.

Skrivenost spolnih genitalija je kod žena do te mjere izražena da je ekspozicija vulve u stojećem stavu – minimalna, a kod skupljenih nogu ona skoro ne postoji. Ženke drugih životinja i čovjekolikih majmuna, nemaju mogućnosti da se odupru seksualnom nagonu fizički jačeg mužjaka, zato što imaju pristupačne genitalije.

Kod muškaraca su polni organi, zahvaljujući uspravljanju, postali još vidljiviji, jer je dlakavo primatsko tijelo zamijenjeno golim tijelom. Povećana maljavost je ostala kao primatsko nasleđe i smatra se simbolom muškosti. Dok muški polni organi primata stoje na donjoj strani tijela, kod čovjeka su, zbog potpunog ispravljanja, prešli na prednju stranu. Ako tome dodamo da čovjek od svih primata ima najveći penis, postaje jasnije da su vidljivi muški polni organi neminovno vezani sa psihologijom muškarca.

S druge strane, skriveni polni organ kod žene je postao atraktivniji tek kada je ona zadobila atribute opšte ljepote, tj. kada je izgubila dlake sa tijela i kada je istakla dojke, usne, kožu, glas, itd. Tada je stvorena disproporcija između skrivenih polnih organa žene i njenog privlačnog izgleda, koja je podsticala muškarca (podstiče ga i danas) da dopre do ženskog polnog organa.

Drugim riječima, seksualno sjedinjavanje ne bi bilo tako atraktivno za muškarca da je ženka naše vrste ostala dlakava i neuredna. Stvaranje lijepog ženskog izgleda, bio je zaista pun evolutivni pogodak.

Ženska morfološka kontroverznost sastoji se u maksimalnom isticanju svih seksualnih znakova, sem jednog koji će imati direktni specifični efekat na muškarce. Time je put mužjaka do polnih organa žene postao zaobilazan – preko vidljivih seksualnih znakova koje žena nudi, što će pružiti preduslove za žensku manipulaciju seksualnošću, a time će ostvariti biološku dominaciju žene nad muškarcem.

Izuzetna seksualnost čovjeka je možda njegova glavna karakteristika. Seksualnost je odlika po kojoj su ljudi najbliži jedni drugima. Iako se razlikuju rase, narodi, običaji, mentaliteti, u nečemu su svi jednaki: po psihoseksualnoj manipulaciji njihove ženke i neprekidnoj borbi među polovima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *