VANREDNA SEDNICA U KOSOVSKOJ MITROVICI: Svi gradonačelnici sa severa PODNELI OSTAVKE!

Vanredna sednica skupštine opštine Kosovska Mitrovica počela je danas oko 10 časova.

Na sednici će biti razmatrana političko-bezbednosna situacija na severu KiM.

Na početku sednice Goran Rakić rekao je da podnosi ostavku na mesto gradonačelnika Kosovske Mitrovice.

Rakićevu odluku odbornici su propratili aplauzom, a razlog je, kako je naveo, uvođenje taksi od 100 odsto na srpsku robu.

„Zbog ovih taksi naša deca neće imati hranu, vodu, osnovne uslove za život. Podnosim ostavku zbog kontinuiranog nasilja koje sprovode institucije iz Prištine i zbog nepoštovanja međunarodnih ugovora“, rekao je Rakić.

Nakon Rakića, i ostali gradonačelnici sa srpskom većinom na severu Kosova podneli su ostavke zbog kršenja osnovnih ljudskih i ekonomskih prava Srba.

Prema poslednjim informacijama, organi albanske – prištinske administracije u opštinama na severu Kosova od danas ne postoje. Dalje funkcionisanje lokalne samouprave po prištinskom, albanskom sistemu na severu Kosova obustavlja se, a organi vlasti i opšitnske službe neće funkcionisati, dok lokalne skupštine neće zasedati.

Odluka ostaje do povlačenja diskriminatorskih odluka Prištine, saopšteno je na vanrednoj sednici u Mitrovici, koja i dalje traje.

Podsetimo, u podne, povodom uvođenja takse od 100 odsto na srpsku robu, biće održan miran protest Srba u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *