VELIKA AKCIJA MUP Od danas nas jure maskirani policajci!

Pojedini srpski policajci će od danas biti „maskirani“!

Deset motociklista poginulo je na srpskim putevima od početka godine i kako bi se smanjio broj nastradalih, policija će u narednom periodu primeniti strože kontrole, pa će motocikliste kontrolisati presretači, a radarski uređaji biće uključeni 24 sata.

Najčešći uzroci nesreća su neprilagođena brzina, nepropisno kretanje na ulici, neustupanje prvenstva prolaza i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola.

– Od danas počinje sprovođenje akcije pojačane kontrole saobraćaja, usmerene na otkrivanje prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, a posebno će tokom 19. aprila biti sprovedena akcija „Blic maraton“, tokom koje će svi radarski uređaji biti uključeni 24 sata, dok će motocikli-presretači kontrolu vršiti ne samo po auto-putevima već i po gradovima i manjim mestima u celoj Srbiji – rekao je načelnik Uprave saobraćajne policije MUP Nebojša Arsov.

On je dodao da je glavni zadatak policajca na neobeleženom motociklu-presretaču da otkrije prekršaj ne samo motociklista već i drugih učesnika u saobraćaju.

– Prekršioci zakona će znati da je reč o presretaču samo po zvučno-svetlosnim signalima. Oni će kontrolisati motocikle, ali i one koji ne ustupaju prvenstvo prolaza i ometaju vozače motocikala – objasnio je Arsov.

Motocikl-presretač je mat crni „suzuki RGSX“ beogradskih tablica, sa 184 konjske snage i zlatnim „brembo“ kočnicama, kojim upravlja policajac u crnoj moto-opremi i sa crnom kacigom. Na njemu nema nikakvih obeležja policije i ne bi se ni pomislilo da je policijski.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *