Vesić: Pretnje fašiste Obradovića shvatiti ozbiljno

Pretnje ubistvom i vojnim pučem koje je Aleksandru Vučiću u ime Đilasa, Jeremica i Lutovca uputio fašista Boško Obradović treba shvatiti ozbiljno, ocenjuje Goran Vesić i ukazuje da su se isti ti svojevremeno obrušili i na Zorana Ðinđica u nadi da će ga pokusaj da reši kosovski problem politički uništiti.

– Juce je fašista Boško Obradović u ime svojih koalicionih partnera Đilasa, Jeremica i Lutovca pozvao na vojni puč i ubistvo Aleksandra Vučića – rekao je član Predsedništva SNS Vesić za Tanjug.

Kako ističe, njemu je taj scenario veoma dobro poznat.

– Kada je Zoran Đindic 2002. godine tražio hitno rešavanje kosovskog pitanja jer je to bilo u interesu Srbije, kako ne bi nespremno dočekali trenutak kada Priština proglasi nezavisnost, kako su države koje to podržavaju planirale, isti ovaj nesoj na politickoj sceni, od lažnih nacionalista i fašista do levičara i anarhista, obrušio se na njega nadajući se da će ga pokušaj da reši kosovski problem politički uništiti – rekao je on.

I ne samo oni, dodaje Vesić, već su to radili i pojedinci iz njegove tadašnje stranke poput Borisa Tadića, koji je političku karijeru napravio posle Đinđićeve smrti.

– Nije tada nikoga od njih interesovala ni sudbina Srbije, ni kosovskih Srba, ni to da li će Tači da pobedi već samo kako da patriotska osećanja naših ljudi u vezi sa Kosovom i Metohijom iskoriste da se obračunaju sa svojim političkim protivnikom – navodi Vesić.

– Šta se kasnije desilo svi znamo – kaže on i ističe da je Srbija danas u mnogo težoj poziciji nego što je bila 2002. godine a našeg naroda na Kosovu i Metohiji je manje.

Kako kaže, i tada su isti ovi političari koji danas napadaju Vučića vikali u glas – samo neka se ništa ne dira, najbolje je da se sve zamrzne…

– Rezultat te njihove „politike“ je da su oni za ovih 16 godina sve bogatiji, da su promenili mnogo funkcija a da je Srba na Kosovu i Metohiji sve manje kao i da je Priština proglasila nezavisnost koju su ti isti nesposobni politicari, danas u opoziciji, potvrdili glupim obraćanjem Medunarodnom sudu pravde – konstatuje Vesić.

– Zato pretnje ubistvom i vojnim pučem koje je juče Aleksandru Vučiću u ime Đilasa, Jeremića i Lutovca uputio fašista Obradovic treba shvatiti ozbiljno – zaključio je on.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *