VESNA IZ BORA DOŽIVELA NEZAPAMĆEN HOROR U GRČKOJ: Odvela sina na more, a čim je mali Milan ušao u vodu, začuo se strahovit vrisak!

Otrovna riba “dragon fish“ ili takozvani morski pauk mogla je da izazove ozbiljnije probleme Milanu Levkiću (8) iz Bora, koji je na letovanju u Paraliji u Grčkoj slučajno zgazio tek što je ušao u more.

Ova riba, koju Grci zovu “drakena” i koja inače živi u većim dubinama, ovog puta našla se u plićaku, a karakteristična je po tome što se skriva u pesku, pa je gotovo nemoguće primetiti je po ulasku u vodu.

– To se desilo poslednjeg dana našeg letovanja i to sat i po vremena pre polaska nazada u Srbiju – počinje priču Vesna Velinovski, Milanova majka:

“Poželeli smo da se okupamo na plaži prema Olimpiku, još jednom pre odlaska. Samo što smo ušli u vodu Milan je počeo da plače kako ga užasno boli noga. Na trenutak sam pomislila da je možda zgazio neku školjku, jer krvi, gotovo, da nije bilo uopšte, samo se videla mala crvena tačkica na nozi. Međutim, sve više je počeo da plače i da vrišti i stalno je ponavljao kako ga užasno boli noga – priča Vesna Velinovski, Milanova majka.

Majka i sin su hitro izašli iz vode, a Vesna ističe da u prvi mah ništa nije delovalo zabrinjavajuće.

– Na brzinu sam spakovala stvari, otišli smo do obližnjeg tuša, i kada sam mu pogledala nogu videla sam beli krug i dve zelene tačkice, skoro kao ujed zmije. Spasioc nam je prišao i kazao da ćemo morati kod lekara. Milan je sve vreme plakao tako da su mu i oči otekle. Noga je počela da crveni i da otiče – dodaje Velinovski.

Vesna nije imala puno vremena za razmišljanje, već je sina odnela do lekara.

– Mogao je jedva da stane na petu, s obzirom na to da je ubod bio na stopalu ispod palca. Pokušavao je po malo da hoda, malo sam ga u rukama nosila, ali veći deo puta na leđima. Sve vreme nije prestajao da jauče od bolova – dodaje Vesna.

Po dolasku kod lekara, doktori su odmah znali da je reč o ovoj otrovnoj ribi. Gotovo da su stigli u zadnji čas.

– Prokuvali su vodu, sipali u lavor a onda kazali da tu drži nogu. Milan je ubrzo prestao da plače. Nekoliko puta su dolivali vruću vodu, kako bi bila topla sve vreme. Za pola sata potpuno je splasnuo otok, a onda je popio i lek. Rekli su nam da još dva tri dana držimo nogu u toploj vodi i da pije lek još sedam dana – prepričava majka.

Ono što je moglo da bude opasno je to da 15 minuta do pola sata nakon uboda ove ribe može da nastupi gušenje, ali je srećom mali Luka na vreme dobio lekarsku pomoć.

Ona ističe da je spas u toploj vodi ili toplom kamenu jer je otrov koji ispušta “dragon fish” termolabilan.

– Žalio se još nedelju dana da ga boli to mesto na nozi, naročito na dodir, ali je bez problema hodao. Sada kada smo se malo raspitali o tome, kažu da su to zaista jaki i nepodnošljivi bolovi i mogu misliti šta je sve osetio dok nismo stigli kod lekara – dodaje Velinovski.

Vesna priča da joj je i gazda vile u kojoj je boravila sa sinom, ispričao svoje iskustvo sa ovom otrovnom ribom.

– Rekao nam je da se pre mnogo godina i njemu desila slična situacija. Tada je ronio u moru, kada je rukom dotakao “dragon fish” . Od bolova, ruka mu je ostala savijena u pesnici sve do odlaska kod lekara – dodaje Vesna.

Iako je doživio jako opasno i loše iskustvo, Milana to nije preterano obeshrabrilo, i jedva čeka sledeću godinu i odlazak na letovanje.

– Najbitnije je da njega to nije mnogo uplašilo, jer mi kaže da jedva čeka da opet ide na more. Baš tog dana, pre odlaska na plažu, dok smo pakovali kofere komentarisali smo kako nam je vreme bilo idealno, i kako je sve super prošlo, a onda se desilo ovo. Na svu sreću, brzo i hitro smo reagovali i sve je prošlo bez problema – zaključuje Vesna.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *