(VIDEO) EU I NATO ĆE POLUDETI: Putin uključuje Srbiju u veliki savez! Beogradu niko neće smeti da priđe!

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da očekuje da će pregovori Evroazijske ekonomske unije (EEU) sa Srbijom o Sporazumu o trgovinskim preferencijalima uskoro biti završeni.

Očekujemo da će pregovori o sporazumima o preferencijalnoj trgovini sa Singapurom, Izraelom, Srbijom, i u budućnosti sa Indijom i Egiptom, uskoro biti završeni, rekao je Putin na zasedanju Vrhovnog Evroazijskog ekonomskog saveta, prenosi ruska agencija Tass.

Putin je, govoreći o članicama EEU tokom sastanka Vrhovnog Evroazijskog ekonomskog veća, naveo da bi one trebalo da razmotre ideju kreiranja zajedničke platne infrastrukure, što bi, kako je naglasio, poboljšalo stabilnost nacionalnih platnih sistema i omogućilo im da budu manje zavisne od dolara i drugih stranih valuta.

– To u strogom smislu znači podizanje ekonomskog suvereniteta – dodao je on.

Putin smatra da je „važno osigurati da se jačanje koordinacije između država članica EAEU o monetarnoj i finansijskoj politici“.

– Ruska strana takođe sugeriše da bi pitanja olakšavanja putovanja građana trebalo staviti na dnevni red integracije, trebalo bi uspostaviti tesnu saradnju u oblasti zdravstva, obrazovanja, turizma, sporta i kulture – naglasio je on.

Putin je posebno istakao širenje eksternih veza Evroazijske ekonomske unije, dodajući da je u maju potpisan sporazum o međunarodnim ugovorima između EAEU-a i trećih zemalja i globalnih organizacija.

Predsednik je takođe spomenuo zaključene memorandume o saradnji EAEU-a sa CIS-om i ASEAN-om, koji je nazvao „korakom ka implementaciji velikog Evroazijskog partnerstva“.

Izvor: Alo

One thought on “(VIDEO) EU I NATO ĆE POLUDETI: Putin uključuje Srbiju u veliki savez! Beogradu niko neće smeti da priđe!

  • 7. децембра 2018. at 20:29
    Permalink

    To vam ja Pricam nas pravoslavni Brat vladimir putin to sam cekao on je celik i sila je Rusija postala od kako je on na vlast Rusija ce stiti Srbiju amerika je slaba zemlja Rusija moze ameriku da unisti zauvek i Kina isto odavno moj deda je pricao Srbija treba u savez sa Rusijom da udje jebes EU ko vise voli EU niko samo manijaci kao mi meni EU nista ne daje Rusija da jer bih mogla i na Kosovo da ucestvuje ukoliko Srbiji je potrebna vojna pomoc Srbija rusija kosovo rs zauvek zajedno Pozdrav za Ruse to su nasa braca ista vera ista zastava Rusija nece dovoliti da neko napadne Srbiju ili Srbe na Kosovo jer moskva upozorila siptare vec na Kosovo da ne rade nista

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *