(VIDEO) Milojko Pantić održao lekciju Nemanji Matiću podsetivši ga na opsadu Sarajeva!

Fudbaler Manchester Uniteda i reprezentativac Srbije, Nemanja Matić je odbio da nosi cvijet maka na svom dresu tokom „nedjelje sjećanja“, kazavši da ga to podsjeća na NATO bombardovanje Srbije 1999. godine. Cvijet maka obilježava sjećanje na vojnike stradale u Prvom svjetskom ratu.

Da je Nemanja Matić „polupao lončiće“ pojasnio mu je i legendarni TV komentator i novinar iz Srbije Milojko Pantić. Pantić je u svom video prilogu objasnio Matiću šta simbolizira cvijet maka i da nema veze sa NATO bombardovanjem Srbije. Podsjetio je Pantić i na velikog poetu Izeta Sarajlića koji je napisao pjesmu „Večeras ćemo za njih voljeti“ posvećenu crvenim makovima iz vojničkih stradanja 1918. godine i tako dao veliki doprinos balkanskoj kulturi sjećanja na ovaj događaj. Pantić je također podsjetio Matića i da su njegovi sunarodnjaci i nekadašnji zemljaci četiri godine držali pod opsadom, bombardovali i granatirali građane Sarajeva.

Milojko Pantić održao lekciju Nemanji Matiću podsjetivši ga na opsadu Sarajeva

Milojko Pantić održao lekciju Nemanji Matiću podsjetivši ga na opsadu Sarajeva!Fudbaler Manchester Uniteda i reprezentativac Srbije, Nemanja Matić je odbio da nosi cvijet maka na svom dresu tokom "nedjelje sjećanja", kazavši da ga to podsjeća na NATO bombardovanje Srbije 1999. godine. Cvijet maka obilježava sjećanje na vojnike stradale u Prvom svjetskom ratu.Da je Nemanja Matić "polupao lončiće" pojasnio mu je i legendarni TV komentator i novinar iz Srbije Milojko Pantić. Pantić je u svom video prilogu objasnio Matiću šta simbolizira cvijet maka i da nema veze sa NATO bombardovanjem Srbije. Podsjetio je Pantić i na velikog poetu Izeta Sarajlića koji je napisao pjesmu "Večeras ćemo za njih voljeti" posvećenu crvenim makovima iz vojničkih stradanja 1918. godine i tako dao veliki doprinos balkanskoj kulturi sjećanja na ovaj događaj. Pantić je također podsjetio Matića i da su njegovi sunarodnjaci i nekadašnji zemljaci četiri godine držali pod opsadom, bombardovali i granatirali građane Sarajeva.

Posted by Retrospektiva on Wednesday, November 14, 2018

Izvor: Oslobodjenje.ba

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *