(VIDEO) Specijalci hitno evakuisali francuskog predsednika Makrona!

Snage bezbednosti Francuske evakisale su predsednika Emanuela Makrona iz teatra „Les Bouffes du Nord“ u Parizu zbog napada demonstranata.

Veća grupa demonstranata okupila se ispred pozorišta nakon što je na društvenim mrežama objavljena informacija da se predsednik Makron nalazi u zgradi.

Uzvikujući slogane protiv Makrona demonstranti su pokušali da uđu u pozorište, a francuska policija evakuisala je predsednika.

Najavljeni vladin plan reforme penzionog sistema u Francuskoj je bio povod za proteste i štrajkove koji traju od 5. decembra prošle godine.

Administracija francuskog predsednika novim planom zagovara da se visina penzije izračunava na osnovu iznosa plate koju je radnik imao tokom cijele karijere, a ne na osnovu plata iz poslednjih pet godina radne karijere. Sindikati tvrde da će to rezultirati znatno manjim penzijama za buduće penzionere.

Makronov plan predviđa i izmene kriterijuma zahtevnosti različitih zanimanja, a što će na kraju oduzeti pravo prevremenog penzionisanja za radnike iz više sektora, uključujući i javnu službu.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *