(VIDEO) VELIKI PREOKRET U SIRIJI: Ruski vojnici pronašli hemijsko skladište terorista u Dumi!

Ruski vojnici pronašli su u sirijskom gradu Dumi skladište supstanci neophodnih za proizvodnju hemijskog oružja, saopštio je televizijski kanal Zvezda.

„Pronađene supstance, kao što su tiodihlikol, dijetanolamin, neophodne su za dobijanje sumporastog i azotastog iperita. U skladištu je pronađen i balon s hlorom, isti kao onaj koji su teroristi koristili za režiranje visokotiražne lažne priče“, navedeno je u saopštenju.

Televizijski kanal je naveo da je skladište napravljeno u podrumu stambene zgrade. Prema rečima stručnjaka jedinica za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Aleksandra Rodionova, laboratoriju su koristile terorističke organizacije koje su pod kontrolom držale ovaj grad.

Prošle nedelje, agencija Sana je saopštila da je sirijska armija u naselju Aftris u Istočnoj Guti pronašla skladište s opremom neophodnom za pripremu otrovnih supstanci.

Zapad je ranije optužio Damask za hemijski napad na Dumu u Istočnoj Guti, što je SAD, Velikoj Britaniji i Francuskoj poslužilo kao izgovor za raketni napad na Siriju 14. aprila.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *