Vino, sirevi, rakija, ajvar i pršuta povezali Balkan

Održan tradicionalni Novembar Vino Fest u beogradskoj Ziri

 

Vino, sirevi, rakija, ajvar

i pršuta povezali Balkan

 

Od proizvođača sireva posebno je posetioce zainteresovao Belgarder – srpska gauda koju proizvodi mlekara Pocerski sa obronaka Cera

 

Ko je imao vremena i priliku da se za vikend 3. i 4. novembra nađe u hotelu Zira nije se pokajao jer je upravo na tom mestu održan Novembar Vino Feist. 

 

Više od 120 proizvođača vina prikazalo je svoje proizvode, a prvi put su u okviru Vino Festa održani i Balkan Rakija Fest i Balkan Food Fest.

-Ove godine imali smo 120 izlagača vina iz sedam zemalja, kao i dvadesetak izlagača gastro specijaliteta (mesnih proizvoda,sireva, pršuta, maslinovog ulja, domaćeg ajvara i sl.) i preko dvadeset proizvođača rakije, što je duplo više nego prošle godine kada je prvi put održan Vino Fest – kaže organizator festivala Vladislav Petković.

Posebnu pažnju posetilaca osim vina privukli su sirevi i štand sa domaćom zimnicom spremljenom na tradicionalan način.

-Nije istina da vino ne ide uz ajvar. Posetioci koji su degustirali vino i sireve obavezno su probali i naše „zalogajčiće“, namaze od ajvara koje smo pripremili za ovu priliku – kaže Bojana Janković koja je predstavila domaći ajvar „Ajvar s juga – Nanin recept“.

Od proizvođača sireva posebno je posetioce zainteresovao Belgarder – srpska gauda koju proizvodi mlekara Pocerski sa obronaka Cera.

-Cilj je postignut, a to je umrežavanje vinara, proizvođača rakije, gastro sektora i njihovih kupaca – poručio je Petković.

Festival je za dva dana posetilo preko 6000 ljudi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *