Vlada formirala Savet za suzbijanje nasilja u porodici

Vlada Srbije osnovala je danas Savet za suzbijanje nasilja u porodici, a prva sednica Saveta se očekuje naredne sedmice.

Kako ,,Afera“ saznaje članovi tog Saveta su Ministarka pravde Nela Kuburović, ministarka bez portfelja Slavice Đukić Dejanović, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović I ministar rada Zoran Ðorđević.

U rad tog saveta kako saznajemo učestvovaće i predstavnici ustanova nadležnih za primenu zakona o sprečavanju nasilja u porodici.

Savet može, po potrebi, da uključi u rad i predstavnike naučnih i drugih stručnih institucija i udruženja čija je delatnost povezana sa zaštitom od nasilja u porodici.

Cilj Saveta je da prati primenu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici i da blagovremeno otkloni nedostatke i nedoumice, koje se jave u praksi.

Takođe, Savet treba da poboljšava koordinisanje i delotvornost nadležnih institucija u borbi protiv porodičnog nasilja, što je bio do sada najveći nedostatak sistema prilikom postupanja državnih organa u ovakvim slučajevima.

U prilog tome, nažalost govore i nemili slučajevi, gde su svoje živote izgubile dve žene i jedno dete u centrima za socijalni rad, rekla je Kuburović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *