Vođa kavačkog klana Slobodan Kašćelan pristao na ekstradiciju: Kada će biit izručen Crnoj Gori stroga je tajna!

Pedesetpetogodišnji Slobodan Kašćelan, označen kao jedan od vođa kavačkog klana, dao je saglasnost da bude izručen Crnoj Gori.

Time su se stekli svi neophodni uslovi za njegovu ekstradiciju. Datum izručenja je tajna, saopšteno je Televiziji Vijesti iz češkog ministarstva pravde.

– Crnogorski državljanin Slobodan Kašćelan dao je saglasnost za njegovo izručenje. U ovom trenutku se pregovara o datumu. Tačan datum izručenja i više detalja o konkretnom slučaju ne možemo saopštiti iz sigurnosnih razloga. Ono što možemo jeste kada neko da saglasnost da bude deportovan Sud procenjuje zahtev za ekstradiciju, jer postoje određeni uslovi koji moraju biti ispunjeni. Ti uslovi su u ovom slučaju ispunjeni i osoba može biti izručena – kazao je Vladimir Repka iz češkog ministarstva pravde.

Kašćelan je u Pragu uhapšen prošlog četvrtka. Imao je kod sebe dva pasoša – francuski i kosovski, na ime Slobodan Perić. Odmah nakon hapšenja u Prag su doputovali crnogorski istražitelji, ali je vođa Kavčana odbio da razgovara sa njima.

Dva dana kasnije češki mediji objavili su video snimak akcije hapšenja, čime su demantovane spekulacije da se sam predao.

Pre Kašćelana, u septembru je u Turskoj uhapšen Jovan Vukotić, koji slovi za vođu škaraljskog klana. Nakon što su se vođe dva najozloglašenija crnogorska kriminalna klana – “škaljarskog“ i “kavačkog“ – našli iza rešetaka, otvoreno je pitanje da li je došao kraj krvavom ratu u kome je za nepune četiri godine stradalo tridesetak odoba.

U praksi kriminalnog miljea nije neuobičajeno i da neko treći preuzme kontrolu nad ovim grupama.

Izvor: Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *