Vojvođanski tajkun švercovao drogu s „Jovanjice“!

U šverc droge koja se uzgajala na plantažama „Jovanjice“ u Staroj Pazovi umešan je i jedan vojvođanski tajkun, saznaje ekskluzivno Srpski telegraf!

-Nakon hapšenja devet članova grupe, na čijem čelu je bio vlasnik firme Predrag Koluvija, policija je nastavila istragu i došla do novih saznanja. Iza ovog šverca droge koji je godišnje imao obrt od oko 300 miliona evra stoje neki mnogo moćniji ljudi, a među njima i jedan poznati biznismen – kaže izvor našeg lista blizak istrazi.

Kako objašnjava naš sagovornik, novi dokazi koji su prikupljeni veoma brzo će dovesti do novih hapšenja, pa i tog tajkuna.

  • On je praktično bio čovek iz senke. Iako zvanično nema nikakve veze s firmom, istraga je pokazala da je on jedan imao ključnu ulogu u švercu ove droge van zemlje – dodaje naš izvor.

300 miliona evra godišnji obrt od marihuane imala uhapšena grupa
Kako je Srpski telegraf već pisao, Predrag Koluvija, vlasnik poljoprivrednog gazdinstva „Jovanjica“, na kojem je policija pronašla više od četiri tona marihuane, prevario je državu Srbiju, koja mu je 2016. godine bespovratnim sredstvima subvencionisala proizvodnju organske hrane. Parama koje je dobio on je praktično razradio biznis oko izvoza marihuane. Prema podacima do kojih je došao naš list, Koluvija je otvorio dve firme u Sloveniji i Makedoniji i tim firmama je izvozio kanabis, zvanično industrijsku konoplju, za koju je inače imao dozvolu za proizvodnju. Firma u Sloveniji zove se „Balkan grov“, vlasnik je A. T., a isti čovek je direktor istoimene firme sa sedištem u Beogradu, čiji je vlasnik Predrag Koluvija. Firma koja je registrovana u Makedoniji je registrovana na istoj adresi kao i predstavništvo „Jovanjice“ u Makedoniji, a zove se „THC kvaliti grup“.

  • Kako se ispostavilo, Koluvija je, umesto da proizvodi, organsku hranu uvozio, a onda je prepakivao i predstavljao kao da je potekla sa njegovih plantaža. Time je ostavio prostor da na svom imanju za to vreme uzgaja marihuanu. Nju je potom pakovao u kutije sa deklaracijom Kosova ili Holandije i švercovao je po Evropi – objašnjava naš sagovornik.
  • Izvor: Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *