VUČIĆ: Cilj Srbije je da ostane vojno neutralna

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu da je cilj Srbije da ostane vojno neutralna i da čini sve da bi opstala kao samostalna i suverena država.

On je na predavanju studentima Fakulteta za bezbednost podsetio da je strateški cilj Srbije članstvo u EU, uz održavanje najboljih mogućih odnosa sa Rusijom i Kinom.

Vučić je izrazio zadovoljstvo što je Srbija, kako je naveo, uspela u tome i što ima pohvale za saradnju i iz Rusije, SAD, EU.

Govoreći o globalnim bezbednosnim izazovima u 21. veku, Vučić je rekao da poznaje najmanje tri profesora sa Fakulteta bezbednosti koji su za to da Srbija uđe u NATO, a najmanje jednog koji misli suprotno, odnosno zalaže se savez sa Rusijom.

„Ne želimo da pripadamo nijednom vojnom ili odbrambenom bloku“, rekao je Vučić i dodao da bi Srbija, ako pristupi NATO-u rešila deo problema – brže bi postala član EU, ali bi to učinila uz protivljenje 75 odsto stanovništva

„Ako jednom uđete u NATO suprotno volji stanovništva to je nepopravljiva odluka…izazivate dugročne poremećaje…To nije odluka koja se zaboravlja za dve-tri godine“, rekao je Vučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *