Vučić danas na Kosovu, narod ga željno čeka, policija u Mitrovici!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kako je ranije bilo najavljeno, započeće danas dvodnevni boravak na Kosovu i Metohiji obilaskom brane Gazivode i Zubinog Potoka.

U Zubinom Potoku, predsednik će obići Centar za ekologiju i razvoj sporta i Centar Crvenog krsta AP KiM.

Predviđeno je da predsednik Vučić potom obiđe gazdinstvo porodice Kovačević u selu Ibarsko Postenje i Poljoprivrednu školu Priština sa privremenim sedištem u Lešku.

U Sportskoj hali „Leposavić“ u Leposaviću, predsednik će se obratiti na zatvaranju Biznis foruma.

A u večernjim satima, Vučić će se sastati sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, saopštila je Pres služba Predsednika.

U Kosovskoj Mitrovici se tokom noći počelo sa postavljanjem bine sa koje će se predsednik Vučić obratiti građanima. Narod željno iščekuje njegov dolazak. Na pojedinim mestima u gradu postavljeni su transparenti sa natpisom: „Dobrodošao, predsedniče!“, a vijore se i srpske zastave.

Na pojedinim mestima u gradu primećene su snage kosovske policije.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je jutros da će biti učinjeno sve da bezbednost predsednika Vučića ne bude ugrožena.

„Oni koji se bore za nezavisno Kosovo, njima je Vučić najveći neprijatelj, ali se Srbi raduju Vučićevom dolasku na Kosovo“, rekao je Vulin gostujući na RTS.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *