VUČIĆ: Mnogo vas volim, dokazaću se delima!

Novi predsednik Srbije je pozdravio sve prisutne, poslanike, članove Vlade koju je vodio, goste, predstavnike SPC, diplomatskog kora, najviše zvaničnike Republike Srpske, a sada već bivšeg predsednika je pozdravio imenom.

„Stojim pred vama, Srbijom, svim njenim građanima i više mi je nego jasno da koliko god da sam se pripremao, a jesam se pripremao, čitav politički život, da je teško da nađem reči da sažmem i objasnim i strah i nadu koje osećam preuzimajući za sebe svetu dužnost. Za to da budem predsednik potrebna su dela, a ne reči, a konačna ocena će biti izrečena kada budem završio ovu dužnost. Želim da se zahvalim svim prethodnim predsednicima, a posebno predsedniku Nikoliću i to ne kurtoazno, već jer je podržao najteže poteze Vlade“, rekao je Vučić.

On je, na početku svo govora, izjvio da dosadašnjem predsedniku Tomislavu Nikoliću želi mnogo uspeha, a zatim je se osvrnuo na to da je sa iste govornice u protekle tri godine predstavljao rad Vlade koji je bio preobiman.

„Danas ću izneti par naznaka kojih ću se držati kao predsednik, nastojeći da menjam sebe i Srbiju i da ohrabrim građane da Srbija postane bolja, a mi srećniji i zadovoljniji“, rekao je Vučić.

Taj posao, prema njegovim rečima, neko mora da počne i da uhvati zalet, a taj neko nema pravo da se bavi sobom već treba da bude spreman da podnese žrtvu.

„Kao i pre tri godine nemam sumnju u to šta treba da uradim za Srbiju, njenu budućnost“, kazao je Vučić i dodao da je svestan da mora da uradi sve a da za uzvrat ne dobije ništa. To je najveći račun koji narodu moram da podnesem, pred našom decom i njihovom decom, istakao je novi predsednik Srbije i dodao da, koliko god da želi sigurnu i jaku Srbiju to ipak ne može sam nego mu treba volja i energija svakog građanina. „Potrebno nam je svima zajedništvo, oslobođeno dnevnih, partijskih i ideoloških razlika. I ja ću na tome raditi“, kazao je Vučić i dodao: „Politički sam se ostvario, iživeo sve ambicije, oborio sve izborne rekorde i nema šta da dohvatim na tom političkom nebu, ali to zajedništvo potrebno je Srbiji i svakom čoveku u njoj.“

Nešto ranije, Vučić je građanima ispred Skupštine poručio da „gledaju u budućnost“, a pre polaganja zakletve je rekao „Ajde zdravo, odoh ja da radim“. On je građanima poručio da ih voli.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *