VUČIĆ NA GO SNS: Moj stav je da treba da imamo samo GRADSKE IZBORE u Beogradu

Moj stav je da idemo samo na redovne, gradske izbore, a da parlamentarne imamo kada im je vreme, kaže lider SNS Aleksandar Vučić.

Ako bismo u martu sledeće godine imali sve izbore, 2020. godine imali bismo izbore na svim nivoima zajedno. A, ako već idemo na izbore, pa čak i da izgubimo gradske, imaćemo legitimitet vlasti na republici, kaže Vučić.

Ovo su razlozi za vanredne parlamentarne izbore o kojima je danas razgovaralo Predsedništvo SNS gde, kako je kazao Vučić, nije bilo saglasja oko toga da li da se održe vanredni izbori ili ne, i to zbog raznih ideja, a ne zbog neslaganja.

– Argumenti protiv parlamentarnih izbora su manje brojni, gotovo da ih nema. Iz ugla stranke ih definitivno nema, ali iz ugla države ima jedan. Mi ne kupujemo glasove, možemo na oči narodu jer imamo šta da pokažemo, ali se brinem jer nećemo moći da razgovaramo o Kosovu i reformama… Ako idemo na parlamentarne, ima li smisla da ostavimo istog premijera Anu Brnabić ili predsednicu Skupštine Maju Gojković – rekao je Vučić.

Devet godina je prošlo od kada smo formirali SNS, imali smo uzlete, bilo je i padova. Kako izgledaju životi pristojnih ljudi, tako izgleda i život SNS. Imamo mnogo toga na šta možemo da se ponosimo, kaže predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić na početku sednice Glavnog odbora SNS.

On je govorio o rezultatima koje je postigla vlast čiji je stožer SNS proteklih pet godina. Kazao je i da naprednjake podržavaju oni koji imaju najmanje, a da je najviše protivnika među onima koji imaju najviše.

– Uspeli smo da obezbedimo da ljudi u javnom sektoru imaju veća primanja nego inače. Sledeće godine ćemo imati priliku da ponovo uvećavamo plate i penzije – rekao je on.

Kazao je i da je zadovoljan borbom protiv organizovanog kriminala, ali ističe i da može još bolje da se radi.

– Posebno sam ponosan na borbu naše zemlje u užasno teškim okolnostima očuvanja nezavisnosti. Danas smo kod svih tih koji na razne načine vrše pritiske na naši zemlju, poštovani – kazao je Vučić.

On je kazao i da traje dijalog o Kosovu, da se moglo čuti mnogo raznih mudrih reči, ali i upitaš šta su politički protivnici rekli o bilo kom važnom pitanju.

– Nisu ništa. Sede zgrčeni u centru Beča. Ovaj što se grči ima „audi A8“. Ovaj jedan najveći tajkun ima 10 miliona evra – rekao je Vučić, uz opasku da je zato srećan što im je kod „SNS problem 19.000 dinara, a ne „audi A8″ i milioni evra“.

On je govorio i da oni koji beže od novinara nemaju sve odgovore i da „mi imamo sve odgovore“.

– U pet poslednjih godina, mojoj užoj i široj porodici je umanjena imovina, jer je majka prodala kuće iz Bečeja, pa je ovde ranije kupila stan. Ali, niko ne može da uperi prste i da kaže da Vučić ima više nego ranije. Ali želim da građani imaju malo po malo više – istakao je.

Kazao je i da je jako vaćžno reći šta dalje, i da su pred Srbijom veliki izazovi i ciljevi.

– Naš je cilj da ubrzamo put ka Evropi, želimo da pripadamo tom tipu društva, jer je svima jasno sa kim najviše radimo i sarađujemo – kaže on, i ističe da je Srbija i bila i da će ostati prijatelj sa Rusijom.

Uvek je naša politika bila ista, i o tome pričam svuda, i u Moskvi i u Briselu i u Vašingtonu, kaže Vučić.

– Jednu stvar na evropskom putu ne možemo da preskočimo, a to je pitanje Kosova – kaže on.

Ranije danas održano je Predsedništvo SNS, a nakon Glavnog odbora znaće se i stav naprednjaka po pitanju održavanja i beogradskih, ali i eventualnih vanrednih parlamentarnih izbora. Predsednik Srbije i lider SNS nedavno je rekao da će na stranačkim organima biti doneta odluka po pitanju izbora.

Izvor: Tanjug

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *