VUČIĆ NA SKUPU BUDUĆNOST SRBIJE PRED NEPREGLEDNOM MASOM PORUČIO: Naš najvažniji cilj je razvoj Srbije! Veće plate i penzije, a ne sukobi!

U Beogradu održan najveći skup u okviru kampanje „Budućnost Srbije“, na kom se narodu obratio predsednik Aleksandar Vučić, a kom su prisustvovali građani iz cele Srbije, Srbi iz regiona i dijaspore, koji su satima pre početka pristizali u glavni grad.

– Hoću da se zahvalim svima koji su došli iz različitih krajeva, Republike Srpske, Bijelog Polja, Pljevalja, Vukovara, Severne Makedonije… Pokazali smo jednu stvar: u ma koliko država da živimo, jedinstvo srpskog nacionalnog korpusa niko ne može da nam uzme! Da pripadamo istom narodu, imamo isti jezik i kulturu!

– Pokazali ste da želite modernu, uspešnu Srbiju. Pokazali ste da ne poštujete one koji prete i koji bi Srbiju da ruše. Ja o političkim protivnicima neću reći ništa. Govoriću o budućnosti Srbije.

– Moj posao kao predsednika Srbije je da čuvamo mir. Srbi su možda u 20. veku imali najviše ratova. Želim da u 21. veku nemamo nijedan! Da nemamo nove ratne junake, da nam junaci budu oni koji će da izvoze softvere i najbolje proizvode u sve krajeve sveta – kazao je Vučić.

– Danas je samo sa KiM došlo 7.500 ljudi. Desetinama autobusa nisu na administrativnom prelazu dozvolili da prođu – kazao je Vučić.

– Bez vas ovoliko ne bih mogao pred Putina, Merkelovu, Si Đipinga i Makrona u narednih sedam dana. Ovako znam kolika je odgovornost i hoću da kažem pred ovim ljudima: tražili smo kompromis sa Albancima, molili smo za kompromis, a oni su samo gledali kako da ponize Srbiju – kaže Vučić.

Albancima je poručio:

– Red je da se ponašate civilizovano, red je da se ponašate normalno! Možete da pretite koliko hoćete, nema razgovora! Povucite takse – razgovaraćemo! Ima samo jedna stvar skuplja da izgubite od glave, i to nemojte da zaboravite ni vi prijatelji sa Zapada, ni vi Albanci – a to je obraz! Nikada ne pokušavajte Srbiji da ga okaljate – kazao je Vučić.

– Četvrtu godinu za redom imamo suficit u budžetu. Nikada nijedna vlast u srpskoj istoriji nije to uspela. Želim da tako bude i u narednih 5 godina. To je zato što imate domaćinsku vladu, koja se ponaša odgovorno – kaže Vučić.

– Srpska privreda će u narednih 5 godina rasti 4.5 odsto godišnje – pročitao je Vučić projekcije Svetske banke i MMF.

– Otvorio sam više od 100 farbika. Ponosan sam na to. I sutra da me smene, to niko ne može da mi ukine. Ali to ne bih mogao bez vas, ali ne bez drugačije pozicije Srbije u svetu – kazao je Aleksandar Vučić.

– Ma koliko nas neko pritiskao nećemo uvoditi sankcije Rusiji. Politika Srbije je čvrsta i jasna po pitanju vojne neutralnosti. Sami ćemo imati snage da štitimo svoje nebo, svoju zemlju. Jačaćemo svoje snage – kazao je on.

– Naš najvažniji cilj je razvoj Srbije, otvaranje fabrika, veće plate i penzije, uspešna, vredna, zaposlena Srbija. Nas cilj nisu sukobi! Niko nikada u našoj zemlji neće moći da tuče naše žene, da nasiljem dolazi do političkih ciljeva!

– Ovo je slobodna zemlja. Niko ne može da rešava probleme testerama, vešalima…

– Sve nas je manje, ljudi. Sve nam je džabe ako ne budemo imali više dece. Gubimo sve gradove, gubimo sva sela! Nacionalni opstanak je ugrožen! Brinite o deci, brinite o budućnosti Srbije, jer bez dece nema budućnosti Srbije, ma koliko se neki zbog toga na mene ljutili – kazao je Vučić.

– Srbija, to je naša vera! Naš san! Danas je dan za našu trobojku, za Srbiju! Plakao sam kada sam govorio na godišnjicu NATO bombardovanja, neki su me ismejavali, a ja sam ponosan na te suze. A danas bih uz osmeh poručio: hvala Danilu, Milici, Vukanu, hvala za sve što trpe! Hvala i vama dragi prijatelji na ovolikoj podršci! Vi ste Srbija, jedna, jedina, neponoviljiva! Beskrajno hvala na svemu! Mnogo vas volim! Živela Srbija!

Izvor: Kurir

 

– I dalje se takmičimo za dolazak Folksvagena. Srbija je i dalje u igri – kazao je Vučić.

 

– Imaćemo 10,000 digitalnih učionica, da nam zemlja bude digitalizovana i moderna. Ali ćemo 5.000 digitalnih učionica pokloniti i Republici Srpskoj kako bi naša deca mogla da uče i rade. Hoćemo da naša deca budu podjednako uspešna kao deca Zapadne Evrope.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *