VUČIĆ: Nama nisu protivnici Albanci, već oni koji su otimali teritoriju od Srbije!

Predsednik Srbije poručio da Srbija ima podršku od Nemačke

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je sa Angelom Merkel i da su Nemačka, ali i Francuska i Italija najvažnije zemlje EU.

– Nemačka je svakako ekonomski najsnažnija zemlja. Nemoguć je razvoj zemlje na evropskom kontinentu bez podrške Nemačke – rekao je Vučić i dodao da imamo dobre odnose bez obzira na razlike u mišljenjima o problemu Kosova i Metohije.

– Stolica na koju sedim je srpska i takvu politiku vodimo. Postigli smo da popravimo imidž naše zemlje, da budemo primljeni uz poštovanje – rekao je Vučić i pitao kako da se priča loše protiv zemlje čijeg je predsednika dva puta u mesec dana ugostila Angela Merkel.

Vučić je rekao da ova godina neće biti laka za Srbiju jer se očekuje rešenje kosovskog pitanja.

– Da li to možemo da rešimo ili ne? Sa jedne strane nas u Srbiji, sa druge prištinske vlasti. Eto, Haradinaj je i sam priznao da politiku vode SAD – rekao je Vučić.

On je rekao da će morati da se razgovara sa Amerikom, Velikom Britanijom i mnogim zemljama koji nemaju isto mišljenje kao i Srbija po pitanju Kosova.

Govoreći o Haradinajevim izjavama u intervjuu za TV Happy, Vučić je rekao

– Ne plašim se onoga što bi oni mogli da kažu. Mislim da ljudi koji na racionalan način sagledavaju te stvari mogu da naprave razliku nas i njih i da vide sa čime se suočavamo kada razgovaramo sa njima, a kada sa nekim drugima – rekao je Vučić.

On je dodao da Srbiji nisu problem Albanci već oni koji su otimali srpsku teritoriju.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *