Vučić o Vojsci Kosova sa ambasadorima Rusije, Kine i SAD!

Vučić na hitnim sastancima sa ambasadorima Kine, Rusije i SAD: Upozorio ih da neodgovorno ponašanje Prištine vodi do katastrofe (FOTO)

Potpuno je jasno da najava formiranja vojske i insistiranje na taksama od 100 odsto na robu iz Centralne Srbije imaju za cilj proterivanje srpskog naroda sa Kosova i Metohije, jer mu onemogućavaju opstanak – rekao je predsednik Vučić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorima Kine Li Mančangom, Rusije Aleksandrom Čepurinom i SAD Kajl Skatom.

Prvo je obavestio ambasadora Narodne Republike Kine Li Mančanga kakvu opasnost nosi najava formiranja vojske tzv. Kosova 14. decembra i zamolio ga da, kao prijatelj naše zemlje, redovno izveštava kinesko rukovodstvo o razvoju situacije na Kosovu i Metohiji.

Potpuno je jasno da najava formiranja vojske i insistiranje na taksama od 100 odsto na robu iz Centralne Srbije imaju za cilj proterivanje srpskog naroda sa Kosova i Metohije, jer mu onemogućavaju opstanak – rekao je predsednik Vučić.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je upozorio da takvo neodgovorno ponašanje Prištine može da dovede do katastrofe, jer Srbija ne može i neće mirno da gleda uništavanje srpskog naroda, zamolivši da bratska Kina iskoristi svoju ulogu i uticaj u svetu i  pomogne da se održe mir i stabilnost.

Ambasador Li je rekao da Kina potpuno razume šta se događa i da samostalna i miroljubiva politika Srbije i predsednika Vučića smeta određenim faktorima u međunarodnoj politici.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

– Za Kinu je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije i ostajemo privrženi poštovanju njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta – naglasio je ambasador Li.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

(Telegraf.rs)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *