Vučić: Politika dvostrukih standard mora da prestane

Aleksandar Vučić, premijer Srbije, posle sastanka sa Tomislavom Nikolićem, predsednikom Srbije, Miloradom Dodikom, predsednikom Republike Srpske I Mladenom Ivanićem, članom prredsedništav BiH, rekao je da ga boli glava od dvostrukih aršina međunarodne zajednice, ali da je Srbija svesna realne situacije u svetu i da mora da ima dobre odnose sa tim zemljama.

FOTO: www.mc.rs

-Živimo u realnom svetu, moramo da znamo kolika je njihova moć, a kolika naša. Zato i razgovaramo s njima. Moramo da ih čujemo i kada nije uvek istinito, ali moramo da imamo dobre odnose sa tim zemljama, kao i da istovremeno razumemo šta je stvarna istina – istakao je Vučić, koji je dodao da politika dvostrukih standarda mora da prestane.

Vučić je na konferenciji za novinare posle sastanka upitao kakav je signal kada posle svih razgovora o izgradnji auto-puteva, pruga i boljih odnosa, stigne još jedna tužba za genocid.

Vučić je rekao da Srbija traži i od Bošnjaka da uloži istu količinu energije za očuvanje stabilnosti u regionu, i da zaborave na tvrdnje da su Srbi tvorci Aušvica ili bilo čega sličnog.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *