Vučić pomerio skup u Novom Sadu da bi SPREČIO SUKOB!

Umesto u petak, 12. aprila, skup u Novom Sadu u okviru kampanje „Budućnost Srbije“ biće održan dan ranije, u četvrtak. Prema saznanjima, predsednik Aleksandar Vučić doneo je takvu odluku kako bi se izbegla opasnost od incidenata ili većih sukoba, jer je deo opozicije naknadno prijavio okupljanje za poslednji dan sledeće nedelje.

Skup „Budućnost Srbije“ bio je najavljen još 27. marta, a šest dana kasnije, 2. aprila, iz opozicionih redova stiglo je saopštenje da su oni zakazali protest za isti petak, uz obrazloženje da nemaju „nameru da menjaju ni vreme ni mesto svojih protestnih okupljanja“.

Gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS Miloš Vučević kaže da najava protesta „1 od 5 miliona“ za 12. april u Novom Sadu, za kada je, u isto vreme i na istom mestu, zakazan skup u okviru kampanje predsednika Srbije, nedvosmisleno potvrđuje da je deo opozicije, predvođen Savezom za Srbiju, želeo da izazove sukobe na ulicama:

– Pomeranjem održavanja skupa, na kojem će biti predsednik Vučić, jedini je način da se izbegne scenario pripremljen u glavama onih koji žele da izazivanjem haosa sruše legitimno izabranu vlast. A, građani Novog Sada, po ko zna koji put, imaće priliku da u roku od dva dana uporede koliko pristalica stoji iza politike pristojne Srbije, a koliko je spremno da sledi politiku bezumlja i primitivizma.

On je naveo da jedini sukob koji kao gradonačelnik i političar želi jeste sukob mišljenja u okviru institucija sistema Srbije, a u skladu sa najvišim demokratskim principima.

Izvor: Srbijadanas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *