Вучић: Принуђени смо да се бранимо од трачева о Косову

Вучић: Били смо принуђени да се бранимо од трачева

Председник Србије Александар Вучић је рекао да је последњих 10 дана забележено снажно, вишеслојно агентурно деловање, због чега је Србија доведена у ситуацију да се брани од трачева. Истакао је да је Србија, међутим, успела у томе да се сачува сваки живот.
Александар Вучић је рекао да су на седници Савета за националну безбедност донели више мера и одлука за припаднике Војске и више препорука Влади и другим снагама безбедности.
Вучић: Компромисно решење није на видику
На питање новинара о томе шта је то коначно компромисно решење за Косово о којем сви стално говоре, председник Вучић је рекао:
„Коначно ће бити онда када буде коначно, не пре тога. О томе ћу говорити ако буде могуће постизање таквог решења. Сада таквог решења нема и нисмо га добили. Да ли је на видику? Мислим да није. Нисам оптимиста“, рекао је Вучић.
Председник Србије је рекао да ће се поред поправљања материјалног положаја припадника безбедносних служби радити и на појачању борбене готовости, како бисмо били спремни за све изазове и ишли у корак са светом.
„Деловаћемо пре свега превентивно како бисмо осигурали мир и обезбедили будућност нашој деци“, рекао је Вучић новинарима испред Патријаршије, након састанка са српским патријархом Иринејом.
Навео је да се на седници Савета разговарало о ситуацији на КиМ, подсетивши да је данас тачно 1930 дана откако је потписан Бриселски споразум а да Албанци нису формирали ЗСО, што им је била једина суштинска обавеза.
Председник је навео да је последњих 10 дана забележено снажно, вишеслојно агентурно деловање, због чега је Србија доведена у ситуацију да се брани од трачева.
„И сад би требало да будемо срећни? А требало би да будемо срећни да се нешто догодило – формирање ЗСО, а не што нас данас нису побили. Претходних дана имали смо деловање из разних спољних центара моћи како се нешто страшно кува, како страшни злочинци из Београда са нешто мало мањим злочинцима у Приштини нешто спремају“, каже Вучић.
Рекао је да је Србија, међутим, успела у томе да се сачува сваки живот.
„А онда нас оптужују да се договарамо са Приштином да убијамо Србе како бисмо остварили своје политичке циљеве. Нема тог лекара који може да вам помогне. Своју земљу оптужујете да је злочиначка и да ће да убија своје људе. Где се то десило – никада и нигде“, приметио је Вучић.
Али, каже, било је важно да се изађе са свим тим како Срби ништа не би могли да траже. „Зато сам молио Србе на КиМ да не предузимају ништа, да издрже још неколико дана да се види шта та мрежа ради“, рекао је Вучић.
„Шта је то држава Србија организовала, шта је то лоше урадила, шта су Срби лоше урадили? Осим што бисмо ми желели да не буду сви Косовари него и Срби и да, колико је то могуће, припадају српској држави. И у томе је мој грех и грех српске државе. Зато нам те придике држе они коју су своју државност променили у косоварску“, закључио је председник.
Јединство.рс

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *