Vučić sa premijerima Bugarske, Rumunije i Grčke

Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa premijerima Bugarske, Grčke i Rumunije, Bojkom Borisovim, Aleksisom Ciprasom i Mihaijuom Tudoseuom počeo je danas u zdanju na Andrićevom vencu.

Nakon toga će uslediti konferencija za novinare na kojoj će se obratiti predsednik Srbije i trojica premijera, najavila je Pres služba predsednika.

Vučić je sinoć bio domaćin u vili „Mir“ Borisovu, Tudoseu i Ciprasu, a trojicu premijera dočekala je i predsednica srpske Vlade Ana Brnabić.

Vučić je gostima podelio prigodne poklone, a zatim priredio večeru.

Prethodni sastanak održan je u Bugarskoj, u Varni, početkom oktobra, a teme razgovora bile su unapredjenje saradnje u oblasti infrastrukture i energetike, kao ključnih za privlačenje investicija i ekonomski razvoj regiona.

Jedna od tema bila je i gasna interkonekcije Srbije i Bugarske.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je tada da je za Srbiju važna interkonekcijska veza sa Bugarskom i da je tu najveći deo priprema obavljen, kao i da očekuje realizaciju u što skorijem roku.

„Istovremeno, razgovarali smo o politici. Srbija se nalazi na evropskom putu i ja sam zahvalan i Bugarskoj, i Rumuniji, i Grčkoj na velikoj podršci koju nam pružaju na tom evropskom putu. Jedini sam ovde koji predstavlja zemlju koja nije članica EU.

Mislim da zajedno možemo mnogo toga da uradimo bolje za naše gradjane, za životni standard da EU bude rasterećenija i da ima manje problema nego što ima danas“, rekao je Vučić nakon sastanka u Varni.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *