Vučić u Sarajevu: NE PRAVITE BAUKA OD SRBIJE!

Predsednik Srbije Aleksandra Vučić je nakon sastanka sa članovima kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine BiH i predsedavajućim Savetu ministara BiH Denisom Zvizdićem, poručio da se treba fokusirati na budućnost.

– Mislim da smo uspeli da prevaziđemo neke stvari, da se bolje razumemo i da gledamo u budućnost – poručio je Vučić na pres konferenciji u Sarajevu, gde se zahvalio domaćinima.

Cilj je, dodao je, da se dostigne trgovinska razmena od dve milijarde evra. –

Razgoivarli smo o više konkretnih mera – o Podrinju, kako da infrastrukturalno ojačamo taj deo, o energetici, posetma zvaničnika BiH u Beogradu…Bosna i Hertcegovina je za nas najznačajniji partner u regionu, tu činjenicu treba iskoristiti i jačati ekonomsku saradnju – istakao je Vučić.

On je naglasio važnost ukidanja barijera i vancarinskih nameta, čime bi se u značajnoj meri smanjili troškovi.

– Trudili smo da se bavimo konkretnim pitanjima, nismo se bavili nekad metafizičkim odnosima Srba, Bošnjaka i Hrvata. Zahvalio bih se onima koji svaku moju posetu dočekuju na nož, jer nemaju više argumenata – naveo je Vučić.

– Niko nas ne tera da zaboravim prošlost, ali moramo da se skoncentrišemona budućnost. Nema potrebe od Srbije praviti bauka, Srbija je iskena prijateljska zemlja Bosne i Hercegovine, nikada se nismo mešali u unutrašnje odnose, nismo dovodili u pitanje teritorijalni integritet BiH… Od Bosne očekujemo prijateljski odnos – rekao je predsednik Srbije.

Izvor: Pink.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *