Vučić ušetao u poslastičarnicu u Mitrovici, imao je želju da proba SAMO JEDNO!

Nazim Mehmedi, suvlasnik poslastičarnice „Pelivan” u Kosovskoj Mitrovici, nije mogao da sakrije iznenađenje kada je na vratima svog lokala u subotu ugledao predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Iznenađenje je bilo veliko – iskreno nam je priznao i sa ponosom dodao da je veliko i poverenje koje građani Kosovske Mitrovice imaju u ovu poslastičarnicu, koja se nalazi u centru severnog dela Kosovske Mitrovice i godinama važi za jedan od simbola grada.

Nazim je za „Alo!” otkrio i čime je poslužio šefa države, koji je baš taj lokal izabrao da se malo odmori.

– Predsednik je popio tradicionalni osvežavajući napitak – bozu, po kojoj je ovaj naš lokal i prepoznatljiv. Nakon dobrodošlice koja mu je ukazana, rekao je da se kod Goranaca uvek oseća prijatno i zahvalio se na toplom dočeku. Poseta je bila ljudska i opuštena bez ikakvih političkih tema – objašnjava on i dodaje da ta poslastičarnica decenijama dočekuje svoje goste u Kosovskoj Mitrovici.

– „Pelivan” je počeo da radi još davne 1948. godine, odmah nakon završetka Drugog svetskog rata. Procvat je doživela 1956. godine, kada je postala moderna poslastičarnica sa širokim asortimanom kolača. I dan-danas u ponudi imamo sve vrste kako domaćih, tako i orijentalnih kolača i sladoleda – objašnjava Nazim i otkriva u čemu je tajna velike posećenosti.

– Poseta i prodaja najviše zavise od kvaliteta, ali i od toga koliko ljudi imaju novca. Vučićeva poseta je učvrstila među ljudima poverenje i ozbiljnost u poslovanju naše poslastičarnice, a ujedno imamo zadatak da sve ovo i mi opravdamo – kazao nam je suvlasnik „Pelivana”.

Inače, goranska porodica Mehmedi uživa veliko poštovanje u Kosovskoj Mitrovici, a poslastičarstvo neguje tri generacije. Porodični biznis, od kojeg žive tri porodice, vode otac Uzair i dva sina – Džemalj i Nazim. Interesantno je da ovu poslastičarnicu sugrađani često zovu i „Medija centar” jer je glavno stecište svih novinara koji dolaze u Kosovsku Mitrovicu.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *