Vučića napali zbog badnjaka!

Srđan Dragojević, reditelj i bivši narodni poslanik, negodovao je zbog toga što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uneo badnjak u zgradu Predsedništva. Funkcioneri SNS-a poručili da je Dragojević nevernik i da mu je očito Broz od krsta miliji.

Naime, Srđan Dragojević se na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter oglasio zbog unošenja badnjaka, koje je okarakterisao kao primitivoizam i kršanje Ustava.

– Unošenje badnjaka u državne ustanove? Fundamentalistički primitivizam. Kršenje Ustava. Mnogi od nas, koji smo vernici, tako to vidimo – napisao je on na Tviteru, a jedan od njegovih pratilaca na toj društvenoj mreži nije se složio sa tim stavom, pa je reditelju poručio da nije u pravu i da slavljenje praznika nikoga ne vređa.

– Da li znate da se i Božić i Uskrs i porodična slava proslavljaju u krugu porodice? Slave institucija, unošenje badnjaka u ustanove, odraz je novokomponovanog verskog primitivizma koji je u potpunoj suprotnosti sa verom i duhom pravoslavlja. Mene, vernika, vređa – odgovorio je Dragojević.

S druge strane, funkcioneri naprednjaka su, komentarišući pisanije poznatog reditelja, istakli da je suludo kritikovati unošenje badnjaka i poručili da Dragojević koristi praznik za političke nastupe.

– Srđan Dragojević nije vernik, jer da jeste, ne bi Božić koristio za svoje primitivne političke nastupe – ocenio je za „Alo!” Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS-a.

Pisanije Srđana Dragojević osudio je i poslanik naprednjaka Vladimir Đukanović.

– Jadno i bedno, jer da je vernik, znao bi da je svaka zemaljska vlast od boga data, te samim tim potpuno je suludo kritikovati tako nešto. Očito je takvima Broz od krsta miliji – poručio je narodni poslanik za „Alo!”.

Inače, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u zgradu Predsedništva, koja je i njegovo radno mesto, uneo veliki badnjak. I to bez kamera.

On je istakao da je Srbija sekularna država, u kojoj postoji razdvojenost između Crkve i države, ali da ne vidi ništa loše u poštovanju običaja, koje, ističe, dozvoljavamo i pripadnicima svih drugih veroispovesti.

– Ja sam danas uneo badnjak, ali bez kamera, bez ikoga i ništa više – rekao je srpski predsednik, ali i naglasio da je svim ljudima drugačije veroispovesti u Predsedništvu dozvoljeno da održavaju svoje verske običaje.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *