Vuk hoće da dokrajči Jankovića!

Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke, krajem novembra se sastao sa premijerom Makedonije Zoranom Zaevim, uz čiju pomoć pokušava da se nametne pojedinim zapadnim krugovima kao jedini pravi lidr opozicije. S obzirom na to da mu na tom putu prepreku predstavlja lider PSG-a Saša Janković, Jeremić je krenuo u konačni obračun s njim.

Potpuni kolaps u Pokretu slobodnih građana i šokantna priznanja njegovog lidera obezbedili su Jeremiću idealnu priliku da Jankovića potpuno dotuče i preuzme njegove glasače, saznaje “Alo!” iz dobro obaveštenih izvora bliskih opoziciji.

– Između Jankovića i Jeremića je oduvek postojala netrpeljivost. Iako najavljuju saradnju, između njih tinja sukob u vezi s tim ko će biti lider opozicije koji će dobiti podršku Zapada – navodi naš izvor i dodaje da je Jeremić krenuo u ofanzivu.

– Jeremić se najpre sastao sa premijerom Makedonije kada je Zaev bio u zvaničnoj poseti Beogradu.

On je tada pokušao da isposluje podršku stranaca, i to istih onih koji su Zaevu pomagali da dođe na vlast – navodi naš izvor i dodaje da je na taj način lider Narodne stranke pokušao da se nametne kao jedini stabilni lider opozicije.

– Na Jeremićevu sreću, samo nekoliko nedelja nakon njegovog susreta sa Zaevim počeo je haos u Jankovićevom pokretu. On je tada odlučio da je došlo vreme da se osveti Jankoviću za sva poniženja tokom predsedničke kampanje. Intenzivirao je napade na aktuelnu vlast da bi se i na domaćem terenu nametnuo kao jedini, pravi opozicioni lider – navodi naš izvor i dodaje da će raspad u Jankovićevim redovima Jeremić dobro iskoristiti.

– Čim su počeli lomovi u PSG-u, Jeremić je intenzivirao svoje medijske nastupe. Smatra da je ovo trenutak koji je dugo čekao da bi sa političke scene izbrisao Sašu Jankovića – objašnjava naš izvor.

Politički analitičar Branko Radun je komentarišući aktivnosti Vuka Jeremića za “Alo!” kazao da Jeremić pokušava da iskoristi Zaeva da bi se nametnuo Zapadu i da mu i te kako ide na ruku propast PSG-a.

– Očigledno je da veze Zorana Zaeva i Vuka Jeremića postoje odranije i da su u poslednje vreme prilično intenzivne. Postoje i naznake da Skoplje postaje baza za srpsku opoziciju, isto kao što je to nekada bila Budimpešta za DOS – naveo je on i dodao da isti krugovi u Vašingtonu podržavaju Zaeva i Jeremića.

– Jeremić pokušava i da iskoristi to što se pokret Saše Jankovića urušava da bi preuzeo deo njegovih ljudi. Dok jednom ne smrkne, drugom ne može da svane – zaključio je Radun.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *