Vuk Jeremić pravi svoj klub u Skupštini Beograda

Odbornici Narodne stranke koji su u novi saziv Skupštine Beograda ušli na listi Dragana Đilasa „Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju“, imaće zasebni klub u gradskom parlamentu, pišu „Večernje novosti“.

Ta odluka doneta je u petak na sednici Predsedništva stranke, a ostaje da lider Vuk Jeremić o tome u narednim danima razgovara sa Đilasom.

Prema informacijama lista, klub NS imaće sedam odbornika koliko je kadrova ove stranke među 26 sa „Đilasove liste“ koji su ušli u skupstinu grada.

Šef odborničke grupe biće potpredsednik NS Nikola Jovanović, a zamenik Dijana Vukomanović.

 Potpredsednica NS Sanda Rašković Ivić koja će, takođe, biti odbornik, potvrdila je za „Novosti“ da će formirati klub, ali da to ne znači da se koalicija u kojoj je i Pokret slobodnih građana Saše Jankovića rastura.

„Zaključili smo da je celishodnije da budemo u odvojenim grupama, jer ćemo imati više vremena za izlaganje naših stavova, a i veće kvote za nase kadrove u odborima“, rekla je ona i navela da će nastaviti da jačaju NS, ali i koaliciju.

Očekuje se da svoj klub formiraju i PSG, kojih će u sazivu gradskog parlamenta biti osam.

U Đilasovom klubu, osim njegovih sedam odbornika, najverovatnije će biti i dva odbornika Levice Srbije i po jedan odbornik sindikata „Sloga“ i Pokreta za preokret, navode „Novosti“.

Izvor: Novosti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *